Joshua Wilder; Anthony Joshua en Deontay Wilder klaar voor superfight in 2024
Foto: Peter Akinbo

Dé bokspartij van de eeuw nu ‘echt’ officieel: Anthony Joshua vs Deontay Wilder

Het is een gevecht waar veel boksfans al lang op wachten: Anthony Joshua tegen Deontay Wilder. Volgens verschillende bronnen lijkt dit gevecht er nu toch echt te komen. De krachtpatsers hebben naar verluidt een deal getekend voor een gevecht op 9 maart in Saudi-Arabië.

Of dit gevecht daadwerkelijk op deze datum plaatsvindt, hangt natuurlijk nog af van dit weekend. Dan neemt Anthony Joshua het nog op tegen Otto Wallin en Deontay Wilder treft op hetzelfde evenement Joseph Parker. De zwaargewichten moeten uiteraard wel min of meer fris uit die gevechten komen om 9 maart weer topfit te zijn voor deze superfight.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ESPN Ringside (@espnringside)

Day of Reckoning:Joshua en Wilder

Zoals gezegd hebben Joshua en Wilder eerst dus allebei nog een ander varkentje te wassen. Op 23 december vechten de Brit en de Amerikaan dus al op hetzelfde evenement, maar dan nog niet tegen elkaar. De Saudi’s noemen dit evenement Day of Reckoning, oftewel Dag van Afrekening. Een bomvolle kaart met – naast Joshua en Wilder – grote namen als Dmitrii Bivol, Daniel Dubois en Jarrell Miller.

Anthony Joshua moet die avond dus zien af te rekenen met de Zweed Otto Wallin. Het grote publiek kent Wallin misschien nog niet goed, maar zijn cijfers liegen er niet om. Van zijn 28 gevechten verloor hij er slechts één. Dat was tegen niemand minder dan Tyson Fury, dus dat is zeker geen schande. Voor Joshua is het dus zaak om niet al voorbij Wallin te kijken naar het gevecht met Wilder. Eerst 23 december maar eens ongeschonden uit de strijd zien te komen.

Deontay Wilder treft zelf overigens ook geen makkie walk in the park deze avond. Zijn tegenstander is de Nieuw-Zeelander Joseph Parker. Met een record van 33-3 (23 KO’s) is Parker zeer ervaren en iemand die je niet moet onderschatten. Zijn verliespartijen liep hij op tegen onder meer Dillian Whyte en Anthony Joshua, ook geen schande. Maar met overwinningen op bijvoorbeeld Derek Chisora en Andy Ruiz Jr. achter zijn naam, is Parker een serieuze tegenstander voor Wilder. Met onderstaande, bizarre – en toch ook vermakelijke – trailer kun je je alvast verheugen op de 23ste.

Bokssport in de lift

Saudi-Arabië zet alles op alles om het grote sportpubliek naar zich toe te trekken. Daar kun je bedenkingen bij hebben, maar voor onder meer de zwaargewichtdivisie van het boksen is dat goed nieuws. Waar deze divisie in de afgelopen 20 jaar soms wat op zijn gat lag, is deze nu weer springlevend. Met een mix van onder meer Tyson Fury, Anthony Joshua, Deontay Wilder en Francis Ngannou zijn er genoeg spectaculaire match-ups te maken. Voor de fans alleen maar een zegen!

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons