F1-legende David Coulthard rijdt zonder moeite de RB19 van Verstappen

Je kunt natuurlijk als gepensioneerde Formule 1 coureur thuis op de bank gaan zitten en genieten van de tijd die geweest is. Je kunt echter ook David Coulthard heten en de handschoenen opnieuw aantrekken. Na een jaar lang zeuren bij de teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, mag de eerste coureur van Red Bull nu een rondje over Silverstone.

De Schot rijdt niet zomaar een rondje, want het wapenstuk dat gebruikt wordt is de nu al iconische RB19. Met deze auto vestigt Red Bull meerdere records. Het team van Max Verstappen eindigt, op de GP van Singapore na, elke race in 2023 op het podium. Volgens kenners is de RB19 dan ook de beste Formule 1 auto aller tijden. David Coulthard kreeg de eer om 15 jaar na zijn laatste race deze peperdure en geavanceerde wagen rondom het iconische Silverstone te janken. ”Ik was er in het begin met de RB1 en ga nu de RB19 ervaren. Ik heb er zin in en kan niet wachten!”, vertelt de ex-coureur.

‘Don’t fuck it up!’

De laatste Formule 1 auto die David Coulthard reed, komt uit de tijd dat er nog pitstops gedaan werden en auto’s nog een geweldige symfonie creëerde. Het hybride tijdperk heeft de Schotse coureur nooit meegemaakt, dus een auto met veel grondeffect en een grotere wielbasis heeft hij nog nooit gereden. Gelukkig is daar Liam Lawson om de gepensioneerd coureur een handje te helpen. De reservecoureur van Red Bull legt de basics uit van de nieuwe auto en loods hem door een groot boekwerk heen. Ook teambaas Christian Horner is aanwezig bij de testsessie en geeft Coulthard een advies met een knipoog, geïnspireerd door Bernie Ecclestone: “Don’t f*ck it up!”

Coulthard neemt het advies ter harte, want de RB19 wordt teruggereden zonder een deukje. Tijdens zijn rondes deelt de voormalige F1-coureur zijn ervaringen over het rijden in de auto. Hij geeft een review die de auto van a tot z uitlegt. Van het gaspedaal tot het niveau van downforce, niets blijft onbesproken terwijl de Schot met meer dan 300 km/u over het circuit ramt. Na het uitstappen is duidelijk hoe de winnaar van dertien Grands Prix zich voelt: “Ik ben nu zeker klaarwakker!”

Video: David Coulthard in de RB19

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over auto’s check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons