Koenigsegg Jesko Attack; een foto van de Jesko Attack van schuinboven
Foto: Koenigsegg

De allereerste Koenigsegg Jesko Attack is gearriveerd in Nederland

Nederlandse autoliefhebbers kunnen na 3 lange jaren eindelijk een mooi puntje van hun bucketlist afschrijven: het mogen aanschouwen van een echte Koenigsegg Jesko Attack in ons land. En wat was het het wachten waard.

In 2020 kregen we te horen dat er een Nederlander bezig was de Jesko Attack op gele platen te krijgen. Het wachten is nu eindelijk over.

Eindelijk is hij er

Toen we voor het eerst hoorden over de Nederlandse Jesko, werd gezegd dat de lakkleur ‘heel vaag’ was. Nou, nu het eindresultaat er is, kunnen we vaststellen dat dat een vreemde beschrijving van de kleur is. Het groen met witte accenten staat de auto fantastisch in combinatie met het koolstofvezel. Wat betreft de kosten van de eerste Koenigsegg Jesko in Nederland, is het bedrag niet bekend. Wel staat vast dat de prijzen beginnen rond de drie miljoen euro, exclusief belastingen.

Foto: @kenozache

Niet zomaar een auto

Koenigsegg heeft ook de betekenis van het #006-stickertje op de achtervleugel gedeelt. Het nummer geeft aan dat dit de zesde Jesko is die gebouwd is. Koenigsegg is van plan in totaal 125 Jesko’s te produceren. Hoewel er al meer exemplaren zijn geleverd, zijn er tot nu toe geen foto’s van deze specifieke auto vrijgegeven. Daarnaast onthult het automerk dat er speciale pakketten aanwezig zijn op de Nederlandse Jesko.

Foto: Koenigsegg

De statistieken

Deze Koenigsegg heeft speciale badges, zoals ‘Jesko Plus’, volgens een woordvoerder van Koenigsegg. Deze badges vertegenwoordigen een mix van aangepaste specificaties voor de auto en de optionele Environmental Power Upgrade. Met deze upgrade kan de Jesko op E85-brandstof rijden, wat goed nieuws is voor liefhebbers van krachtige prestaties. Op standaard brandstof levert de 5,0-liter V8 met twee turbo’s al 1.280 pk, maar dat is natuurlijk niet genoeg. Daarom heeft Koenigsegg gezorgd voor een vermogen van 1.600 pk op E85. Het koppel bedraagt 1.500 Nm en het toerentalbereik gaat tot 8.500 tpm. Schakelen gebeurt via de Light Speed Transmission van Koenigsegg met negen versnellingen. Richting de topsnelheid van meer dan 480 km/u genereert de auto 1.400 kilogram downforce, wat ongeveer overeenkomt met het gewicht van de auto zelf.

Een rit voor de rijken

De Jesko Attack is voor al dat moois dat het brengt, niet bepaald een betaalbare aankoop. Omdat er maar zo weinig van zijn en komen, kost hij nu pakweg 3.524.707 euro. De Environmental Power Upgrade kostte al 325.000 euro, een Nederlands kenteken van 145.360 euro dankzij een torenhoge BPM en omdat het natuurlijk een zeldzame pracht van een bolide is, zorgen voor zo’n hoge prijs. Het is daarmee een van de duurste auto’s in ons landje die er is.

Wil je meer lezen over auto’s? Klik hier om er meer over te lezen en volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel
Thijmen Oort

Thijmen Oort

Online editor
Journalist in spé Thijmen is hard onderweg naar een glansrijke carrière. Met zijn interesses voor extreme sports, tech en auto's is hij bij DAY1 aan het juiste adres om zijn vlotte pen te gebruiken. Thijmen is open-minded en verdiept zich graag in alles waar het mannenhart een sprongetje van maakt!
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons