Thomas van der Vlugt; Thomas van der Vlugt op strand
Instagram: @thooootje

#2 De volledige work-out met Thomas van der Vlugt

Thomas van der Vlugt kun je kennen van StukTV, de cover van de Men’s Health of social media. Anno 2023 kun je niet meer om de presentator heen en naast het maken van steengoede YouTube content kun je Thomas ook vaak in de gym vinden. We spreken Thomas in deze tweede Volledige work-out met over zijn diepe dalen, liefde voor sport en waarom hij zo’n hekel heeft aan het huidige schoolsysteem. 

Als je even over de Instagram van Thomas scrolt zie je de ene na de andere uitdaging overwonnen worden. De content creator is dan ook een echte adrenalinejunkie en is gek op alles wat het mannenhart een tikje harder doet laten kloppen. Dit is niet alleen voor de camera, want ook achter de schermen gaat Thomas elke dag op jacht naar alles wat het leven van de man een stukje spannender en leuker maakt.

Pre-workout: wat is jouw vaste trainingsritueel?

Allereerst gebruik ik geen pre-workout meer, maar First Energy Gum. Van pre-workout stond ik volledig strak en ging ik altijd door totdat ik pijn kreeg. Ik vind persoonlijk dat in pre-workout teveel cafeïne zit. Maar goed, mijn vaste ritueel is om elke dag twee keer te sporten. Dit lukt niet altijd. Ik ga meestal eerst hardlopen en dan krachttraining doen. Bij die laatste begin ik met roeien op de roeimachine. Dan sta ik lekker aan!

Loopband: voor wie loop jij de benen uit je lijf en waarom?

Ik vind vrienden en familie heel belangrijk. Ik probeer dan ook veel tijd voor ze vrij te maken en hun vaak te zien. Je wordt gelukkig van de leuke momenten met elkaar. Even niet bezig zijn met werk of sport en volledig jezelf kunnen zijn. Dat vind ik belangrijk. De mensen om mij heen vaak zien combineren met werk is soms een lastige balans. Want naast sporten, werk, vrienden en familie, is het ook belangrijk om tijd aan jezelf te gunnen.

Dumbell: wat is de zwaarste uitdaging die je tot nu toe hebt gehad?

Uhm, ik denk het revalideren van mijn knieblessure. Dat was behoorlijk pittig. Ik heb een operatie gehad aan mijn voorste kruisband en ben anderhalf jaar bezig geweest met het herstellen. Wat deze periode moeilijk maakt, is dat je bijna geen vooruitgang boekt en héél rustig aan moet doen. Dat zijn twee dingen die ik heel kut vind.

@thomasstuktv kleine reminder voor iedereen met een knie blessure 💪❤️‍🩹 revalideren duurde bij mij 1,5 jaar maar nu kan ik echt alles 🙏🏆#blessure #recovery ♬ the best advice. – Kevin Ramirez

”Eerst dacht ik alleen maar dat hard werk leidt tot succes, maar ik heb wel geleerd dat je ook rust en tijd moet nemen om verder te komen”

Ik heb toen geleerd dat rust en herstel 70% is van je progressie. Ook toen ik aan het trainen was voor de Men’s Health, leerde ik dat slaap en eten het belangrijkste is van het hele proces. Je leert ontzettend veel van rust en ergens de tijd voor nemen. Eerst dacht ik alleen maar dat hard werk leidt tot succes, maar ik heb wel geleerd dat je ook rust en tijd moet nemen om verder te komen!

Mijn zwaarste uitdaging op sportief gebied was afgelopen jaar. Ik heb toen de Mont Blanc beklommen. 13 uur lang klimmen en afdalen is zwaar en supergevaarlijk. Jaarlijks sterven er 15 mensen op die berg. Je bent uit jouw comfortzone en hebt amper zuurstof. Je bent dan wel met een gids en cameraman, maar daarentegen wel op jezelf aangewezen. Dan ga je door in overlevingsmodus én dat moet je 13 uur lang volhouden!

Fietsen: waar krijg jij een verhoogde hartslag van?

Ik ben wel echt een adrenalinejunkie. Ik vind het dan ook heel mooi om met natuurelementen bezig te zijn, zoals kiten op zee en om over hoge golven heen te springen. Naast kiten, doe ik ook solo skydiven en als je naar beneden springt sta je helemaal aan. Dat vind ik fantastisch. Het is vet dat je nog steeds in controle bent over wat je aan het doen bent.

Douchen: wat doe jij het liefst in je vrije tijd of om te ontspannen

Ik maak af en toe een wandelingetje over de hei, dat geeft me rust. Ik ben 3 jaar geleden verhuisd van Amsterdam naar Laren. Dat is een van de betere keuzes in mijn leven geweest. In de natuur zijn, geeft mij heel veel rust. Naast wandelen in de natuur vind ik het ook lekker om de zon op te zoeken. Maar niet alleen buiten kom ik tot rust hoor. Zo vind ik het ook leuk om nieuwe dingen op te zoeken online. Bijvoorbeeld feitjes over bestemmingen waar ik heen ga. ‘Want is daar wel een mooi strand waar ik kan kiten?’ Hierin kan ik mezelf helemaal verzinken. Ook kijk ik graag naar de video’s van andere makers. Hier ben ik soms volledige avonden aan kwijt.

Battle Ropes: wie vind jij de grootste strijder aller tijden?

Ross Edgley vind ik echt een legend. Hij is de eerste man die rond Engeland zwom in 157 dagen. Dat vind ik heel vet. Hij is altijd positief en dat is gewoon tof. Hij blijft maar doorgaan en houdt niet op, daarom is hij voor mij een mooie inspiratie. Oh, en Robbie Williams ook. Hij is een echte bad boy en entertainer.

Bokszak: als er een systeem is waar je tegenaan mag schoppen welke is dat en hoe zou je deze veranderen?

Ik vind het scholensysteem vrij waardeloos. Ik zat zelf op het vmbo, omdat ik niet zo goed kon leren. Voor mij voelde het als een stempel dat ik dom was. Het is dan ook, even gechargeerd gezegd, dat als je goed kan leren dat je ver komt in de maatschappij. Gelukkig verandert dit, omdat jongeren zelf ook steeds meer gaan ondernemen en zichzelf ontdekken. Het is gewoon een rare gedachte dat je op jouw 14e al moet bepalen wat je moet doen. Ik ben namelijk nog steeds bezig met mezelf ontwikkelen.

Roeimachine: welke slechte gewoonte moet jij nog het hardst aan trekken?

”Je gaat soms ergens mee door waar je niet happy mee bent en dan kan het soms te laat zijn om er nog wat aan te veranderen”

Dingen uitspreken als ik ergens mee zit is een dingetje, zowel zakelijk als privé. Ik vind het moeilijk om gevoelens te uiten. Soms is het beter om aan te geven als je iets ergens van vindt. Je gaat soms ergens mee door waar je niet happy mee bent en dan kan het soms te laat zijn om er nog wat aan te veranderen.

Weegschaal: wat is jouw ultieme doel met wat je doet?

Mezelf blijven uitdagen vind ik het leukst. Het moeilijkste is om ergens te komen. Om daar te blijven moet je zorgen dat jij niet verdwijnt in papierwerk en hiërarchie. Je moet zorgen dat alles nog mogelijk is en als je creatief bent en nog steeds snel kan schakelen. Ik word bijvoorbeeld doodgegooid met presentaties, maar deze maak ik zelf nooit. Ik kan dit ook niet zo goed, maar wat ik wel kan is video’s maken en hiermee illustreer ik dan mijn voorbeelden. Oh en een ander uiterste zou zijn om alles ter verkopen, vertrekken op een zeilboot en nooit meer terugkomen!

Spiegel: wat is jouw beste gymtip die je met onze lezer wil delen

Ik vind het zelf heel gezellig om samen te sporten. Zo heb ik in coronatijd een groepje vrienden gevonden die ook van sporten houdt. Samen sporten is zoveel leuker en gezelliger. Het is dan ook echt een verrijking. Ga sportchallenges samen doen, zoals een marathon of Iron Man. Je kunt elkaar helpen en het beste uit elkaar halen!

Meer Volledige work-out met?

Lees hier de andere interviews met bekende gezichten, creators en atleten!

Als je dit een vet interview vind, volg ons dan ook even op social media en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons