Zelfrijdende auto: Waymo auto wordt door vuurwerk belaagd
X still: @sproetje2

Inwoners uit ‘Golden Gate City’ zetten zelfrijdende taxi in vuur en vlam

Tegenwoordig rijden er steeds meer autonome auto’s in de Verenigde Staten, weinig mensen kijken er nog raar van op. Alleen niet iedereen in het land van de McDonald’s en Route 66 is blij met die vooruitgang van de auto’s. In hartje Silicon Valley werd een zelfrijdende auto van Waymo door een grote groep mensen aangevallen, die niks overlieten van de wagen.

Hooligan-gedrag na de verloren Super Bowl finale kunnen we het niet noemen. Een nacht voor de grote finale ging het compleet mis in Silicon Valley. De Jaguar van Waymo werd in Chinatown van San Francisco aangevallen door een grote groep mensen. Wellicht waren de mensen al gespannen voor hun San Francisco 49ers die de dag daarna de Super Bowl verloren tegen de Kansas City Chiefs.

Aanval zelfrijdende taxi

De aanval werd ingezet nadat iemand op de zelfrijdende taxi sprong en daarna de vooruit insloeg. Het duurde daarna niet lang voordat er een hele groep met mensen rondom de auto stond. Al snel werd de auto beklad met verf en werden er ramen ingegooid. Bij al die acties bleef het niet, de auto werd daarna nog in brand gezet. Het bedrijf achter de zelfrijdende taxi, Waymo, wist al snel te melden dat er gelukkig geen mensen in de autonoom rijdende taxi zaten tijdens het incident.

Aanleiding

De aanleiding van dit bizarre incident is nog niet bekend, wel hebben veel mensen een idee. Het idee is dat het al langer niet lekker zit tussen de inwoners van San Francisco en de techbedrijven die daar zitten. Het hart van Silicon Valley heeft de hoogste salarissen van de hele Verenigde Staten, daardoor wordt wonen in de stad voor heel veel mensen onmogelijk. Dat alles heeft al voor veel dakloosheid en stijgende criminaliteit gezorgd. ‘The Golden City’ wordt daarom al langere tijd een mislukte stad genoemd.

Waymo

Waymo is een Amerikaans technologiebedrijf voor autonoom rijden, vroeger ook wel bekend als het Google Self-Driving Car Project. Sinds 2009 is het bedrijf al bezig met het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s. Dit tot grote ergernis van de bewoners in San Francisco. Zij moeten aanzien hoe de taxi’s volop testritten maken op de openbare weg, ze schrikken inmiddels allang niet meer van een auto zonder iemand achter het stuur.

Zelfrijdende auto: een Waymo auto staat stil voor een stoplicht

Overlast zelfrijdende taxi

In San Francisco hebben ze genoeg incidenten met de autonome auto’s meegemaakt. Eind vorig jaar nog werden bijna duizend robottaxi’s van Waymo-rivaal Cruise teruggeroepen, nadat een vergelijkbare auto een voetganger zes meter meesleurde. Daar blijft het niet bij, een keer eerder hadden verschillende autonome auto’s een ambulance met haast klem gereden. Twee jaar terug, reden meerdere robottaxi’s van Waymo steeds vast in dezelfde doodlopende straat. Waardoor er in een klein straatje steeds een soort treintje van robottaxi’s ontstond. Naast al de foutjes die er gemaakt zijn, is er ook genoeg vooruitgang. Inmiddels kunnen de taxi’s al mensen volledig zelfstandig ophalen en brengen naar hun bestemming.

@brittanyjanai #waymo #phoenixaz #fy ♬ original sound – Brittany J.


Vergeet ons ook niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen! Lees hier ook welke drie AI-tools onmisbaar zijn geworden in ons dagelijks leven

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons