Foto: Auto Leitner

Enige Mercedes-Benz CLS BRABUS met een V12 kun je nu kopen in Nederland

In 2013 lanceerde BRABUS de snelste sedan ter wereld met naam Mercedes-Benz CLS BRABUS SV12S Rocket 800. Van de wagen werden er slechts 8 stuks geproduceerd en een hiervan kun je nu kopen in Nederland. Op de teller staat slechts 11.973 km en de wagen staat zelfs nog op de eerste banden. 

Net zoals bij gewone autofabrikanten heb je onder tuners een bepaalde hiërarchie en daarin staat BRABUS bovenaan in het linkerrijtje. Om dat te laten zien bouwen zij al jaren bomvolle en übersnelle auto’s. In 2013 kwamen ze met deze sedan op de proppen zetten. Het is een van de eerste ‘Rocket-modellen’ en zowel van binnen als buiten een échte BRABUS.

BRABUS SV12S Rocket 800; showroomfoto van de BRABUS SV12S Rocket 800

BRABUS SV12S Rocket 800

Onder de kap van deze Mercedes-Benz CLS ligt een brullende twaalfcilinder die door de mannen uit het Duitse Bottrop is uitgeboord naar 6.2-liter. Deze levert na wat elektronisch kietelwerk en aanpassingen een astronomische 800 trappelende pony’s en 1420 Newtonmeter koppel. Deze laatste werd om ‘veiligheidsredenen’ – niets te maken met emissie, pun intended – afgeschaald naar 1100 Newtonmeter koppel. Deze krachten zorgen ervoor dat de topsnelheid van deze wagen op 370 km/u ligt. Het 0-100 km/u sprintje doe je in slechts 3,7 seconden en 20 seconden later zit je al op de 300 km/u.

Agressief beestje

Van buiten is het een typische ‘BRABUS Rocket‘ zoals we deze vandaag de dag kennen. Het asociale karakter van de auto wordt dan ook gekenmerkt door een opvallende widebody, sideskirts en carbon inlegdelen. Naast deze stylingsdelen, zijn er onder de wagen speciale BRABUS sloffen geplaatst, heeft de auto een carbon achterspoiler en als kers op de taart one-off BRABUS logo’s.

Ook het interieur is flink aangepast, al is deze niet zo hardcore als het exterieur. Zo zien we verschillende BRABUS logo’s, een speciaal stuurwiel en unieke leren bekleding om nog eens duidelijk te maken dat het niet om een ‘gewone’ CLS gaat. Verder geniet je van de luxe die je mag verwachten van een Mercedes-Benz CLS uit 2013.

Prijzige sedan

Dit alles wordt vergezeld door een luide V12 roffel die menig nekje op de P.C. Hooftstraat laat keren. Mocht je de wagen willen kopen moet je wel een flinke portemonnee hebben en dat is niet alleen door de brandstof, wegenbelasting en verzekering. Ook de aanschafprijs van deze unieke BRABUS is niet misselijk. De auto staat namelijk te koop voor € 325.000 en hierbij moet je nog de RDW-kosten en rijklaarmaakkosten bij rekenen. De prijs die wordt opgegeven is namelijk de netto exportprijs.

Carspots: BRABUS SV12S Rocket 800

Foto’s: Auto Leitner

Check hier ook de allernieuwste BRABUS Rocket met meer dan 1000 trappelende pony’s. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons