José Aldo; Voormalig UFC-ster José Aldo keert op UFC 301 terug in zijn thuisland Brazilië, om daar te vechten.
Instagram: @josealdojunioroficial

UFC ster José Aldo keert terug uit zijn pensioen voor UFC 301 in Brazilië

Een van de grootste UFC-sterren uit de featherweight divisie maakt zijn terugkeer naar de octagon. José Aldo is inmiddels al 37 jaar oud, maar nog fris genoeg om een terugkeer naar de UFC te maken. Op 20 augustus 2022 leek de Braziliaan een punt achter zijn carrière te zetten, na zijn verloren partij tegen Merab Dvalishvili. 

Nu twee jaar later maakt Aldo zijn rentree in Brazilië op UFC 301. In Rio de Janeiro neemt de Braziliaan het op tegen Jonathan Martinez. De twee vechters nemen het dan tegen elkaar op in de banthamweight divisie. Na zijn pensioen van de UFC, ging José Aldo verder in de boksring. In 2023 vocht hij nog twee keer. Tijdens het main event van UFC 301 staat de flyweight titel op het spel waarin flyweight kampioen Alexandre Pantoja en de Australische Steven Erceg het tegen elkaar op gaan nemen. In aanloop naar Aldo zijn terugkeer, laten we Aldo zijn drie meest iconische gevechten zien.

José Aldo vs Conor McGregor

Op 12 december 2015 werd een van de meest iconische gevechten in de historie van UFC gevochten. José Aldo en Conor McGregor nemen het dan tegen elkaar op in de featherweight divisie. Beide vechters hadden in aanloop naar het gevecht al een belt om hun middel. McGregor was de interimkampioen van de divisie en Aldo was degene die de echte belt nog bij zich had.

De spanningen voor dit gevecht waren enorm hoog, voor de wedstrijd werd er genoeg gezegd door beide vechters. Ondanks alles begon José Aldo wel als favoriet aan het gevecht. De Braziliaan had al jaren de titel bij zich en was ook niet van plan die kwijt te raken. Alleen na dertien seconde in het gevecht was de partij alweer afgelopen. De Ier wist de favoriet knock-out te slaan en daardoor de belt te veroveren. Ondanks Aldo zijn legendarische carrière is dit helaas voor hem een van de gevechten waar die nog vaak aan wordt herinnerd.

José Aldo vs Chad Mendes

Op 14 januari in 2012 namen José Aldo en Chad Mendes het tegen elkaar op in de octagon. Op UFC 142 verdedigde Aldo zijn featherweight belt. Aan het einde van de eerste ronde werd Aldo door Mendes tegen het hek gezet. Het leek erop alsof Aldo geen kant meer op kon, alleen in zijn draai gaf hij Mendes een knietje waar de Amerikaan niet meer van kon bijkomen. Door middel van een knock-out wist Aldo zijn titel te verdedigen.

José Aldo vs Renato Moicano

Op 2 februari in 2019 nemen José Aldo en Renato Moicano het tegen elkaar op voor een overwinning in de featherweight divisie. In het gevecht was er niet een duidelijke favoriet. Alleen in de tweede ronde van het gevecht maakte Aldo er een einde aan. Met een flinke combinatie aan stoten en een knietje was het mooi geweest voor Moicano. José Aldo kon door zijn knock-out een nieuwe overwinning aan zijn record toevoegen.

Check hier hoe Nate Diaz en Jorge Masvidal het tegen elkaar gaan opnemen in de boksring. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons