Anthony Joshua; Joshua loopt door de sportschool heen tijdens het trainen
Instagram: @anthonyjoshua

Anthony Joshua solliciteert naar een kans op de titel na zijn KO op Ngannou

Afgelopen weekend was het weer tijd voor boksen. In Saudi-Arabië namen Anthony Joshua en Francis Ngannou het tegen elkaar op. Voor Ngannou was het zijn tweede bokspartij. In zijn vorige gevecht nam hij het op tegen de ‘Gipsy King’ Tyson Fury. Het was toen een hele spannende partij, die nog maar net werd gewonnen door Fury. De bokser had veel moeite met Ngannou en dat zagen de fans ook. Die vonden dat Ngannou had moeten winnen. Voor Anthony Joshua wacht volgens kenners en fans nu niets anders dan een titelgevecht tegen de winnaar van Tyson Fury tegen Oleksandr Usyk.

Wie minder moeite met Francis had was Anthony Joshua. De Britse bokser domineerde het gevecht van begin tot einde. In de eerste ronde van het gevecht kreeg hij de Afrikaan al naar de grond. Ngannou had veel moeite om weer overeind te komen, maar het lukte hem wel. De tweede ronde was een kopie van de eerste. In de laatste minuut van ronde twee ging Ngannou weer naar de grond; weer wist hij overeind te komen. Daarna liet Joshua er geen gras meer over groeien: drie seconden nadat hij opstond, sloeg Joshua zijn tegenstander met een keiharde rechter knock-out. Daarom zetten we Joshua zijn vijf beste knock-outs op een rijtje.

Anthony Joshua vs Pulev

Op 12 december 2020 namen Anthony Joshua en Kubrat Pulev het tegen elkaar op voor meerdere titels op de lijn. Joshua moest zijn vier titels verdedigen tegen de bokser uit Bulgarije. Het gevecht begon rustig; beide vechters waren zoekende naar de afstand die ze moesten bewaren. In de loop van het gevecht werd Joshua steeds dominanter en was steeds meer op zoek naar de knock-out. In de negende ronde sloeg hij Pulev met een rechter naar de grond, waar hij niet meer van kon herstellen. Zo verdedigde Joshua met succes zijn titels.

Anthony Joshua vs Martin

Op 9 april 2016 in the O2 Arena in London, stapten Joshua en Charles Martin met elkaar in de boksring. Joshua kreeg de kans om de heavyweight titel van Martin af te pakken. In de tweede ronde van het gevecht, sloeg Joshua Martin al knock-out. Met die knock-out ontving die de titel als kampioen van de heavyweight divisie.

Anthony Joshua vs Povetkin

Op 22 september in 2018 verdedigde Joshua zijn titel tegen Alexander Povetkin. In de eerste ronde van het gevecht hadden beide vechters nog bijna geen rake klap geland. Alleen in het einde van de eerste ronde kwam Povetkin met een rake combinatie door de dekking van de Britt heen. Dat leidde tot een gebroken neus van hem, wel wist hij de partij te hervatten. In de zevende ronde kon Joshua toch zijn titel succesvol verdedigen. Nadat die hem naar de grond had geslagen, wist Povetkin nog maar nauwelijks op zijn benen te staan. Daardoor kwam Anthony er agressief op af en sloeg hem daarna knock-out.

Anthony Joshua vs Whyte

Op 12 december in 2015 namen de zwaargewichten Joshua en Dillian Whyte het tegen elkaar op. De twee waren al bekend met elkaar. In 2009 stonden ze voor het eerst in de ring samen, toen nog als amateurs. Dat gevecht eindigde niet goed voor de man uit Watford, hij werd door Whyte knock-out geslagen en verloor dus de partij. Zes jaar later waren de rollen omgedraaid. Toen sloeg Joshua de man uit London knock-out en won het gevecht.

Anthony Joshua vs Klitschko

De laatste knock-out op dit lijstje is misschien wel een van de beste uit Joshuas carrière. Op 29 april in 2017 nam Joshua het op tegen de Oekraïner Wladimir Klitschko. Voor een publiek van maar liefst 90.000 mensen wist de Britt zijn tegenstander in de elfde ronde knock-out te slaan. Met die overwinning wist die opnieuw zijn titels te verdedigen.

Maak hier kennis met ‘Suga’ Sean O’Malley. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons