Tyson Fury
YouTube Still: The Mac Life

Tyson Fury pauzeert bokscarrière om filmdroom waar te maken

Na een hitserie op Netflix is Tyson Fury klaar voor een carrière in Hollywood. Na het gevecht tegen MMA-veteraan Francis Ngannou zet hij zijn bokscarrière op pauze. The Gypsy King heeft nieuwe doelen voor ogen en heeft volgens zichzelf alles bereikt in het boksen. 

”Ik wil bovenaan in de Forbes staan als de bestbetaalde atleet ooit en ik wil een Hollywood-film maken. De bokswereld heb ik uitgespeeld, daar hoef ik niet veel meer te doen”, aldus Fury. Het is niet de eerste keer dat het zwaargewicht zijn leven op een andere manier wil invullen. In de Netflix-hitserie At Home With the Furys werd duidelijk dat hij niet zonder boksen kon.

Battle of the baddest

Voordat de Engelsman zijn nieuwe droom kan waarmaken moet hij langs MMA-vechter Francis Ngannou. In een uitverkocht stadion in Riyadh, Saudi-Arabië zal hij op 28 oktober nog éénmaal moeten bewijzen dat hij de allerbeste is. “Ik heb alles gedaan wat er te doen is, ik heb elke titel gewonnen die er te winnen valt en ik ben al vijftien jaar ongeslagen, een tweevoudig ongeslagen kampioen.” Volgens het X-bericht van Fury zal de winnaar van het gevecht ‘The Baddest Man On The Planet’ zijn.

Eens een vechter altijd een vechter

Op 28 oktober gaat Fury all-in, maar er staan geen titels op het spel. Er zal gebokst worden volgens de traditionele regels van de WBC met drie juryleden die de winnaar bepalen. In het interview geeft hij aan dat hij graag de MMA sterren uit de UFC. ”Hopelijk beuk ik door Ngannou heen en dan vecht ik ofwel tegen Ngannou in een kooi of ik vecht tegen Jon Jones in een bokswedstrijd.” Ondanks dat Tyson met één been uit de bokswereld gestapt is kan hij nooit afscheid nemen van de vechtsport. 

Boze Tyson Fury fans

Op social media zien mensen Fury liever vechten tegen een andere bokser, zoals Oleksandr Usyk of Anthony Joshua. De nieuwe koning, Anthony Joshua, kreeg in 2022 de deal niet rond en Usyk heeft nooit een formele uitdaging gestuurd naar ‘The Gypsy King,’ Er wordt op sociale media nu gespeculeerd dat na het gevecht tegen Ngannou de #1 heavyweight Usyk een kans zal krijgen.

Om niets meer te missen van alle DAY1 content volg je ons op social media en abonneer je op onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons