The Rock: Dwayne “The Rock” Johnson bezoekt Amerikaanse defensie
Foto: Wikimedia Commons

The Rock transformeert naar MMA-vechter voor waargebeurde biopic over UFC-legende

Heb je Dwayne ‘The Rock’ Johnson altijd al een keer in de UFC-kooi willen zien? Dan moet je de film The Smashing Machine zeker gaan kijken. In deze film, die nog in de maak is, kruipt The Rock in de huid van UFC-legende Mark Kerr. Wanneer The Smashing Machine precies uitkomt, is nog niet bekend.

De film, geregisseerd door Benny Safdie, is gebaseerd op de biografische film The Smashing Machine die in 2002 al over Mark Kerr gemaakt werd. Het leven van de voormalig worstelaar en MMA-vechter is nogal turbulent te noemen. Niet alleen door zijn bijzondere carrière in de vechtsport, maar ook door bijvoorbeeld verslavingen waar hij mee kampte. We gaan The Rock in deze film dus niet zien als standaard actieheld of komische spierbundel, maar als een vechter waar een intrigerend verhaal achter schuil gaat.

The Smashing Machine

Deze nieuwe film zal dus het leven en de carrière van Kerr, een tweevoudig UFC Heavyweight Champion en PRIDE Grand Prix Champion, belichten. Kerr, bijgenaamd ‘The Smashing Machine’, stond bekend om zijn dominantie in de vechtsportwereld in de late jaren 90 en vroege jaren 2000. Johnson, die zelf een achtergrond heeft in professioneel worstelen en acteren, heeft zijn enthousiasme uitgesproken over het project en de kans om Kerr’s verhaal te vertellen. Het project wordt geproduceerd door Seven Bucks Productions, het productiebedrijf van Johnson. Die naam is dus ook echt gebasserd op het bedrag dat Johnson in zijn broekzak had zitten nadat hij de Canadese Football League verliet.

@lionelrivera_mma The SMASHING MACHINE of the UFC | Mark Kerr’s Dominance in Early MMA and UFC #ufc #markkerr #markcoleman #ufceurope #danawhite #pridefc #jonjones ♬ original sound – Lionel

The Rock en de UFC

Het is geen verrassing dat The Rock de hoofdrol op zich neemt in deze film. De acteur is namelijk een groot fan van de sport en hij kondigde deze film vier jaar geleden ook al aan. In de persconferentie voor UFC 244 kondigde The Rock voor het eerst aan dat hij een film over Mark Kerr ging maken. The Rock was daar aanwezig, omdat hij de eerste BMF (Baddest Motherfucker) titel ooit mocht uitdelen aan Jorge Masvidal.

Daarnaast heeft The Rock zich onlangs ook nog ontfermd over een Zimbabwaanse UFC-vechter. Themba Gorimbo verliet huis en haard en vertrok richting de Verenigde Staten om naam te maken in de UFC. Maar The Answer had niet genoeg geld voor onderdak en sliep in zijn sportschool. Vanwege het bijzondere verhaal van deze vechter, besloot The Rock hem te verrassen met een gloednieuw huis. Een verhaal dat in de toekomst misschien ook nog een mooie film op kan leveren.

Vond je dit nu een leuk artikel? Stuur hem dan ook even door naar je vrienden via bovenstaande buttons en volg ons op InstagramFacebook en X

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons