The Rock koopt huis voor dakloze Themba Gorimbo (video)

We kennen Dwayne ‘The Rock’ Johnson waarschijnlijk allemaal wel. Is het niet als showworstelaar in de WWE, dan waarschijnlijk wel als acteur in films als Jumanji of uit The Fast and the Furious films. De spierbundel is daarnaast ook een inspiratiebron voor velen en dat bewees hij onlangs weer door een huis te kopen voor UFC-vechter Themba ‘The Answer’ Gorimbo, die op dat moment nog dakloos was.

De meest bekende namen uit de UFC hebben financieel gezien niet veel te klagen. We zien Conor McGregor regelmatig op zijn Lamborghini-jacht en Israel Adesanya met de dikste auto’s en in een badjas van Versace. Dit is echter alleen weggelegd voor de top earners. De rest van de honderden UFC-vechters zit vaak een stuk minder ruim in de slappe was. Zo ook Themba Gorimbo uit Zimbabwe, een vechter met een bijzonder verhaal.

7 dollar op de bank

Gorimbo groeide op in Zimbabwe en had het in zijn jeugd niet makkelijk. Zijn moeder overleed toen hij pas negen jaar was, zijn vader toen hij dertien jaar was. Daarna moest hij zien te overleven, met alle gevaren die daarbij hoorden. Als je naar zijn lichaam kijkt, zie je overal littekens. Die komen niet door zijn carrière als kooivechter, maar doordat hij als tiener is aangevallen door politiehonden, nadat hij illegaal naar diamanten aan het graven was. Het tekent de strijd die hij in zijn jonge jaren heeft geleverd. De UFC gaf de Zimbabwaan een kans op een beter leven.

Om zijn droom om UFC-kampioen te worden na te jagen, besloot Gorimbo begin 2023 naar de Verenigde Staten te verhuizen. Zonder geld, zonder huis, maar mét een vechtershart. Hij streek neer in Miami bij MMA Masters, maar was nog steeds dakloos. Hij kreeg een bank waar hij op kon slapen en de sportschool werd zijn huis. Zijn debuut in de UFC verliep niet volgens plan. Gorimbo verloor zijn eerste gevecht van AJ Fletcher. En daar zat hij dan, in een vreemd land, dakloos en blut. Op zijn bankrekening stond nog zo’n 7 dollar, zo liet The Answer zien via Twitter. Dit verhaal raakte een gevoelige snaar bij The Rock.

Na een mislukte poging om American Football-speler te worden, had The Rock zelf ooit ook nog maar 7 dollar over. Dat was het startpunt voor zijn imposante carrière. Zijn productiebedrijf Seven Bucks Productions is een herinnering aan waar hij vandaan kwam.

Huis én winst voor Themba Gorimbo

The Rock besloot op Gorimbo zijn helpende hand toe te reiken. De acteur reisde af naar de gym waar Gorimbo traint om hem te verrassen. Bij de eerste blik van herkenning was de UFC-vechter al buiten zinnen. Toen wist hij nog niet wat hem nog meer te wachten stond. Het duo vertrok onder valse voorwendselen naar een huis in de buurt. Tot zijn verbazing zag Gorimbo foto’s van zijn familie in het huis staan. Maar het kwartje viel pas toen The Rock hem de sleutels van zijn nieuwe huis overhandigde. Zijn reactie is onbetaalbaar! Inmiddels heeft het leven van Themba Gorimbo dus een positieve wending gekregen. Hij heeft een dak boven zijn hoofd én heeft inmiddels zijn eerste overwinning geboekt in de UFC. Met een unanieme jurybeslissing versloeg hij Takashi Sato. Zijn doel is om eind 2024 kampioen te zijn in het weltergewicht. Daarvoor moet Gorimbo nog flink wat hordes over, maar als iemand het kan, is hij het wel.

Video

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons