Ngannou Joshua; Francis Ngannou na gevecht tegen Tyson Fury
YouTube Still: DAZN Boxing

Francis Ngannou blijft in de boksring voor een superfight met Anthony Joshua

Na zijn indrukwekkende boksdebuut tegen Tyson Fury stapt Francis Ngannou opnieuw de boksring in. Ook zijn tweede bokspartij wordt een superfight, dit keer tegen Anthony Joshua. Naar verwachting wordt het een partij van tien rondes. Het spektakel barst wederom los in Saudi-Arabië, maar de datum is nog niet precies bekend. De persconferentie vindt plaats op 15 januari.

Francis Ngannou staat ook nog onder contract bij MMA-organisatie PFL. De verwachting was eigenlijk dat de vechter uit Kameroen begin dit jaar zijn PFL-debuut zou maken. Maar het boksen – en waarschijnlijk de bijbehorende inkomsten – zijn Ngannou zo goed bevallen dat hij nog even wacht met zijn volgende MMA-partij.

Debuut tegen Tyson Fury

Francis Ngannou bewandelt een uniek pad in de bokswereld. Nooit eerder maakte iemand zijn professionele debuut tegen de regerend wereldkampioen. Maar de voormalig UFC-kampioen heeft ongekend veel vertrouwen in zichzelf. Tijdens de partij tegen Fury bleek dat ook terecht.

Waar velen op voorhand dachten dat Fury technisch en conditioneel superieur zou zijn, bleek Ngannou op beide fronten een taaie tegenstander. Sterker nog: Ngannou scoorde zelfs een knockdown. Eén van de juryleden was dan ook overtuigd van de winst voor Ngannou, maar desondanks verloor hij via split decision. Met zijn verrassend goede optreden zette Ngannou de vechtsportwereld op zijn kop.

Battle of the bodybuilders: Ngannou vs Joshua

De volgende tegenstander van Ngannou is opnieuw een superster en voormalig kampioen Anthony Joshua. Beide mannen springen – uiteraard naast hun talent – in het oog door hun reusachtige, gespierde lichamen. Deze onderlinge strijd werd door Joshua zelf al gekscherend de Battle of the Bodybuilders genoemd.

AJ heeft een paar lastige jaren gehad waarin hij zijn belts verloor, maar rechtte in 2023 zijn rug met drie winstpartijen. Met knock-outs tegen Robert Helenius en Otto Wallin lijkt de Brit zijn vorm weer teruggevonden te hebben. Eigenlijk zou zijn volgende tegenstander Deontay Wilder zijn. Maar de Bronze Bomber verloor zijn partij tegen Joseph Parker. Een superfight tussen Joshua en Wilder werd daardoor minder interessant. Nu is het dus aan Ngannou om de vorm van Joshua te testen.

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons