Social Media voor crypto
Foto: Altcryptogems

Social Media voor crypto? Dit zijn de platformen waar je wat kunt leren!

Crypto is een wereld op zichzelf en als jij van het laatste nieuws op de hoogte wil blijven en gelijkgestemde wil vinden is social media the place to be. Er zijn honderdduizenden crypto-accounts die je willen informeren, inspireren of amuseren. Houd wel in jouw achterhoofd, dat deze platformen vaak ook één ander doel hebben: geld verdienen aan jouw click of view. In dit artikel leggen we hier meer over uit en kijken we naar de verschillende platformen en waarvoor ze handig kunnen zijn. 

De social media platforms genoemd in dit artikel zijn niet uitsluitend gericht op blockchain en cryptocurrency’s. Je zal merken dat er grote crypto-communities aanwezig zijn op deze platforms. In onze ervaring zijn de actiefste en grootste communities op X, Telegram en Youtube.

Social media & crypto

Een social media platform over crypto kan in jouw voordeel werken, maar je moet wel weten waar je moet zijn. Hieronder leggen we per social media platform uit welke functie deze heeft en hoe je deze moet zien in de cryptowereld. Zo kun je deze wereld zelf beter begrijpen, maar ook het mechanisme eromheen. Even een disclaimertje vooraf; social media is niet leidende en als je de hoed en rand van iets wil weten moet je altijd uitgebreid researsch doen.

1. X

Het populairste platform voor crypto is X. Op X lees je vaak als eerste het grote nieuws, updates en crypto launches. Als je wil investeren in de online munt, mag een account op X simpelweg niet ontbreken. Je kunt op het platform jouw mening uiten, in gesprek gaan met anderen, nieuwe dingen leren van anderen en jezelf op de hoogte houden van het cryptonieuws dat voor jou van belang is. Zo kun je via de instellingen van het platform bepaalde zoektermen aanzetten en deze makkelijk in de gaten houden, door middel van pushnotificaties.

Naast al het bovenstaande vind je op het platform ook veel crypto-influencers. Zij delen hun favoriete munten, technische analyses of speculeren wat de markt gaat doen. Je kunt van deze mensen leren, maar wees wel waakzaam en kijk naar het belang. Naast influencers en gelijkgestemden, vind je op dit platform ook munten met een eigen account. Via dit snelle platform houden zij hun volgers en potentiele kopers op de hoogte van het laatste nieuws omtrend hun munt. Mocht je nog een paar bekende influencers en oprichters willen volgen hebben we hier een lijstje:

  • Mede-oprichter Ethereum Vitalik Buterin – @VitalikButerin
  • Tycoon, crypto-investeerder en rasondernemer Mark Cuban – @mcuban
  • Eigenaar Elon Musk en Dogecoin fan – @elonmusk

2. Telegram

De nummer 1 concurrent van Whatsapp is Telegram. Deze berichtendienst staat mensen die zich in de cryptowereld willen storten toe om speciale gemeenschappen te bouwen. In deze exclusieve gemeenschappen kun je tokens traden of scannen op risico’s. Voor degenen die het niet wisten, zijn de eigenaren van Telegram zelf ook actief in de crypto-gemeenschap en nemen ze deel aan sommige grote projecten.

3. Discord

Discord kan een fantastische bron zijn van bruikbare informatie en het ontmoeten van nieuwe cryptovrienden. Het platform is hechter en persoonlijker dan andere platform en juist om deze reden geliefd bij (spot & leverage) tradegroepen en NFT-projecten. Het is een goede plek om het laatste nieuws te delen, updates te bespreken, andere investeerders te ontmoeten of om ondersteuning te krijgen. Het lid worden van een Discord server voor je favoriete projecten geeft je een directe link met het team. Wees in zulke communities wel altijd voorzichtig met shilling en kwaadwillende links.

4. YouTube

YouTube is dé thuisbasis van gratis kennis. Of je nu een schuur wil bouwen, meer wil weten over ‘De Auto Van’ Milo van de Bankzitters of investeren in een nieuwe blockchain; op YouTube moet je zijn. Je kunt jezelf abonneren op YouTube-kanalen die zich specifiek richten op de inhoud die je leuk of interessant vindt. Dit kunnen bijvoorbeeld video’s zijn over nieuwe crypto, airdrop tutorials of diepe technische analyses.

De auteur van dit artikel verdiept zich in de cryptowereld en maakt hier ook video’s over. Mocht je deze crypto-artikelen leuk vinden, neem dan zeker ook even een kijkje op het onderstaande YouTube-kanaal!

Worth to name:

  • Instagram – veel crypto (f)influencers zijn aanwezig op dit platform.
  • TikTok – net als Instagram, maar met name erg populair onder Chinese communities.
  • Medium – veel gebruikt om blogs over projecten en functionaliteiten te posten.
  • GitHub – voor degenen die echt de diepte in willen qua projectdocumentatie.

Wees altijd voorzichtig op social media. In de cryptowereld zijn er mensen die proberen je op te lichten. Klik niet op verdachte links en deel nooit persoonlijke informatie!

Disclaimer crypto en bitcoin

Het handelen in digitale valuta zoals cryptocurrency’s brengt significante risico’s met zich mee en dient met voorzichtigheid benaderd te worden. Gebruik enkel geld dat je kunt missen, gezien de hoge volatiliteit en het risico op waardeverlies. Eerdere succesvolle trades bieden geen garantie voor de toekomst. Wij adviseren om professioneel advies in te winnen voordat je begint met handelen. De informatie op de website van DAY1 is zorgvuldig samengesteld, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend en het gebruik ervan is op eigen risico. DAY1 is niet aansprakelijk voor schade door gebruik van de website of door onmogelijkheid de website te raadplegen en is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites die gelinkt zijn aan of verwijzen naar hun site.

Om niets meer te missen over crypto volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over finance check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Sjuul Föllings

Sjuul Föllings

Gastredactie
Sjuul heeft financiële vrijheid bereikt door zichzelf onder te dompelen in de wereld van cryptocurrency. Door vroeg in te stappen, zichzelf bij te spijkeren, te leren van zijn fouten en gewoon keihard te werken heeft hij zijn doelen weten te bereiken. Zijn kennis draagt hij nu over naar jullie in de vorm van geschreven artikelen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons