Sneaker oplichter; Dior x Nike Air Jordan 1
Foto: Nike

Sneakerliefhebber het schip in voor €14.500 door minderjarige reseller

In het land van Steve Irwin, kangoeroes en het Great Barrier Reef is een vastgoedmakelaar opgelicht voor bijna 30.000 Australische dollar. Zijn poging om het geld terug te krijgen via de rechter mislukte, want de oplichter is minderjarig. Nu zit de Australiër opgescheept met zeven paar exclusieve sneakers die geen rooie cent waard zijn.

Eind 2023 begint de soap, want na de sneakers ontvangen te hebben merkt hij op dat verschillende details niet kloppen. Hij vraagt aan de minderjarige reseller een terugbetaling, maar deze reageert niet meer op zijn berichten. Alle alarmbellen gaan af bij de vastgoedmakelaar en hij contacteert de vader van de jongen. Deze reageert laconiek en opgelichte man zit met zijn handen in het haar.

Sneaker oplichter

De man kocht zeven paar sneakers, waaronder vier paar van de zeer zeldzame Dior x Nike Air Jordan 1. Voor elk paar betaalt hij tussen de € 2300 en € 6150. Naast deze limited editions kocht hij ook drie paar Nike Air Jordan 1 in verschillende kleuren voor ongeveer € 1650. Samen met de vader van de jongen gaat hij langs een sneaker-expert en deze krijgt rillingen over zijn rug als hij de naam van de jongen hoort. De vastgoedmakelaar is namelijk niet de eerste persoon die is opgelicht door deze sneaker oplichter.

Rechtbank

De zaak gaat naar de rechter en deze oordeelt dat de oplichter niet hoeft terug te betalen. Volgens de rechtbank was de vastgoedmakelaar zich op het moment van kopen bewust dat de reseller minderjarig was. Dit betekende dat de jonge oplichter geen contracten mocht ondertekenen en niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor een eventuele terugbetaling. Ook de vader van de jongen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de vervelende acties van zoonlief, omdat de deal is gemaakt tussen de vastgoedmakelaar en de tiener. “Als de overeenkomst was aangegaan toen de verkoper 18 jaar oud was, had het resultaat anders kunnen zijn”, zegt de rechter.

Door de strenge wetgeving in Australië worden minderjarigen beschermt tegen de gevolgen van hun eigen acties. De rechter vertelt in haar slotwoord dat kopers ook beter beschermd mogen worden in de wet door oplichting van minderjarigen.

Check hier de sneakers die Travis Scott samen uitbracht met Nike in 2023. Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons