Nike Travis Scott; Travis Scott x Nike Mac Attack 'Light Smoke Grey'
Foto: NIKE

Deze 4 sneakers bracht Travis Scott met Nike in 2023 uit

In de ochtend van dinsdag 19 december lanceert Nike hun laatste release van 2023 in samenwerking met Travis Scott. Dit is het vierde paar sneakers dat dit jaar samen met ‘Cactus Jack’ wordt uitgebracht. Wij hebben ze allemaal voor je op een rij gezet. 

Nike werkt al jarenlang samen met verschillende artiesten en creators uit de creatieve sector. Geen enkele samenwerking bleek echter zo vruchtbaar als die met rapper Travis en deze vier patta’s zijn niet alleen vet om te dragen, maar ook een serieus collector’s item. In de samenwerkingen wordt de standaard lay-out van een Jordan of Nike schoen gebruikt met de kleuren die de rapper graag wil.

Travis Scott x Nike Mac Attack ‘Light Smoke Grey’

We beginnen met de nieuwste sneakers van de rapper en dit keer is het een model waarop Travis Scott nog niet eerder zijn creatieve stempel drukte. Hoewel de meeste en bekendste samenwerkingen van de rapper met Jordan’s zijn, verschijnt er af en toe een ander model. Dit gebeurt nu met de aangepaste Nike Mac Attack’s. Er verandert niet heel veel: de colorway lijkt sterk op de originele ‘Light Smoke Grey’ uit 1984, die beroemd werd dankzij tennisser John McEnroe. Aanpassingen tegenover de OG’s zijn signatures van Travis Scott zoals de omgekeerde swoosh en ‘Cactus Jack’ geborduurd op de achterkant van de sneakers.

Retailprijs: € 139,99

Travis Scott X Jordan 1 Low Golf ‘Neutral Olive’

Ongeveer anderhalve maand geleden was de derde Travis Scott-release van het jaar een feit, dit keer wel Jordans, maar in een golfversie. De samenwerkingen met de rapper zijn altijd moeilijk te verkrijgen, maar deze waren nog lastiger dan normaal. Op de SNKRS-app waren de schoenen enkel beschikbaar via ‘exclusieve toegang’ of een ‘SNKRS Pass’. Bij andere retailers moest je vaak aangeven dat je kon golfen, zodat de sneakers ook echt gebruikt zouden worden waarvoor ze bedoeld zijn. Nu, enkele weken later, zien we dat ze niet veel gebruikt worden als sportschoenen op de golfbaan op de zondagochtend. Dat is misschien niet verrassend gezien de resellprijs van bijna € 1000.

Resellprijs vanaf: € 1000

Travis Scott X Nike Air Force ‘Utopia’

Afgelopen zomer lanceerde Travis Scott na vijf jaar zijn nieuwe album ‘Utopia’. Als onderdeel van de bijbehorende fanmerch kwam er een subtiele variatie op de Nike Air Force 1 ‘Triple White’ uit. De hype rond dit model was wat minder intens dan gebruikelijk, wat wellicht te wijten is aan het ontwerp. De rapper, die al zijn creativiteit in de muziek had gestoken, leek even inspiratieloos. Het enige verschil met de standaard AF1 is dat ‘Utopia’ en ‘Cactus Jack’ aan de zijkant van de sneakers zijn toegevoegd. Deze sneakers waren exclusief beschikbaar op de website van de rapper en alleen te bestellen in de VS, waardoor je ze hier in Nederland wat minder snel tegenkomt.

Resellprijs vanaf: € 156

Travis Scott X Jordan 1 low ‘Olive’

Eerder in deze lijst kwam al een olijfgroene Jordan 1 Low voorbij. Deze eerste Travis Scott sneaker van het afgelopen jaar is, in tegenstelling tot zijn broer, geen speciale golfversie. Was deze dan wel voor iedereen te verkrijgen? Helaas niet, want deze sneakers werden uitgebracht in ‘Women’s Sizing’ wat betekent dat de maten maar tot 44.5 gaan. Dus pech voor degenen met grotere voeten. In de VS werden ze echter wel uitgebracht met een ‘extended sizerange’, waar ze in alle gangbare maten verkrijgbaar waren. Misschien is het voor de echte sneakerhead tijd om te overwegen naar de Verenigde Staten te verhuizen, gezien alle exclusieve voordelen die ze daar hebben op het gebied van sneakers.

Resellprijs vanaf: € 800

Foto’s: Nike

Check hier ook de 4 perfecte sneakers voor in de wintermaanden! 

Deel dit artikel

Steffen Visser

Stagiair Social Media
Onze social media stagiair Steffen schrijft zo nu en dan ook een stukje over echte mannenzaken zoals sneakers, auto's en fashion. Naast schrijven is hij in zijn element achter de camera en zijn de kiekjes die je in onze eigen content voorbij ziet komen geschoten door Steff!
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons