Showtime Boksen Stopt
YouTube Still: @ActionBaztard

Showtime bosken stopt: 5 legendarische Showtime-partijen op een rij

Zo’n 37 jaar lang kon het publiek via Showtime genieten van bokswedstrijden van het allerhoogste niveau. Door deals met onder meer Mike Tyson en Floyd Mayweather trok Showtime jarenlang het grote publiek naar zich toe. Nu komt er een einde aan het gouden tijdperk, want Showtime boksen stopt.

De CEO van Paramount, Chris McCarthy, kondigt aan dat Showtime na 2023 stopt met het produceren van sportuitzendingen. Dat betekent dat boksevenementen niet meer op hun platform te zien zijn. Ze gaan zich meer focussen op het maken van series en het is ook daarom dat Showtime boksen stopt. In de afgelopen decennia produceerde Showtime zo’n 750 boksevenementen. We zetten een aantal legendarische evenementen op een rij.

2017: Mayweather Jr. vs McGregor

Voor de puristen van het boksen was dit misschien niet de meest legendarische bokswedstrijd die via Showtime te zien was, maar voor het grote publiek is The Money Fight de partij die waarschijnlijk het meest in het oog springt. De ongeslagen (misschien wel) GOAT van het boksen Floyd Mayweather Jr. stapte op 40-jarige leeftijd uit zijn pensioen tegen superster en UFC-kampioen, ‘The Notorious’ Conor McGregor. De aanloop naar dit gigantische evenement was al een attractie op zich. Mayweather en McGregor vlogen de hele wereld rond om elkaar op virale persconferenties verbaal alvast een kop kleiner te maken. Hoewel het voor McGregor zijn eerste officiële bokswedstrijd was, gaven veel mensen hem toch het voordeel van de twijfel vanwege het dynamiet in zijn linker vuist.

McGregor werd in de ring hard met zijn neus op de feiten gedrukt. De Ier liet zien dat hij behoorlijk goed kan boksen en kwam in de eerste paar rondes goed mee. Maar Mayweather bleek toch echt een maatje te groot. In de tiende ronde van de partij was de tank van McGregor leeg en maakte de Amerikaan de partij af met een technische knock-out. Mayweather sloot zijn professionele carrière hierdoor af met een perfect record van 50-0 (27 knock-outs). Toch kun je beide vechters winnaars noemen, aangezien ze hun portemonnee flink gevuld hebben. Mayweather verdiende naar verluidt ruim 200 miljoen dollar en McGregor kon ruim 100 miljoen dollar bijschreven op zijn rekening. Die verdiensten liepen zo hoog op door het enorme aantal pay-per-views dat voor de partij verkocht werden. Met 4,4 miljoen stuks hadden ze bijna een record te pakken. Dat de cashcow Showtime boksen stopt, is dan ook een bijzondere gebeurtenis.

2015: Mayweather Jr. vs Pacquiao

Het absolute record van het aantal pay per views voor een bokspartij staat ook op naam van Floyd Mayweather. Al jarenlang lonkte het gevecht tussen kampioenen Mayweather en Manny Pacquiao. Toen het eindelijk zover was, kochten 4,6 miljoen mensen de pay-per-view. Niemand wilde het zogenoemde Gevecht van de Eeuw missen. De partij tussen Mayweather en Pac-Man kwam eigenlijk een paar jaar te laat. Pacquiao was 36 jaar en Mayweather 38 jaar. Beide boksers stonden nog steeds aan de top, maar hun echte piek waren ze inmiddels wel voorbij. Toch was het publiek benieuwd of Pacquiao de man was die met zijn snelle aanvallen de ultieme verdediging van Mayweather kon doorbreken.

Die verwachtingen werden niet helemaal waargemaakt in de ring. Hoewel het niveau natuurlijk torenhoog was, was het Mayweather die de dans leidde. Hij bepaalde het tempo, zorgde ervoor dat hij nauwelijks geraakt werd, waardoor het grote spektakel – waar het publiek toch op hoopte – uitbleef. De Amerikaan ging met gevulde zakken en de winst via unanieme jurybeslissing naar huis.

2018: Tyson Fury vs Deontay Wilder I

Tyson Fury en Deontay Wilder hebben met zijn tweeën jarenlang de zwaargewichtdivisie van het boksen in leven gehouden. De twee absolute tegenpolen waren in 2018 allebei ongeslagen. Fury (op dat moment 27-0, 19 KO’s) staat bekend als een beweeglijke en technische bokser. Wilder (op dat moment 40-0, 39 KO’s) moet het minder van zijn techniek hebben, maar heeft een verwoestende knock-out power, zoals zijn cijfers ook laten zien. Een clash tussen de twee grootheden met botsende stijlen was dus onvermijdelijk.

Het gevecht liet behoorlijk lang op zich wachten. In 2014 daagden Wilder en Fury elkaar al voor het eerst uit. In 2016 – nadat Wilder tegenstander Artur Szpilka bruut knock-out sloeg – stapte Fury de ring in voor een eerste face-off. Maar de Brit belandde in die periode in een depressie en kreeg problemen met alcohol en cocaïne. Pas in 2018 was The Gypsy King weer klaar om te vechten. Na twee warmdraaiers was het in december eindelijk tijd voor de titanenstrijd. Het werd een gevecht voor in de geschiedenisboeken. Fury liet zich zien met veel beweeglijkheid, show en techniek. Wilder bewees nog maar eens over een ongekende kracht te beschikken. In de elfde ronde scoorde The Bronze Bomber zijn tweede knockdown van de partij en niemand dacht dat Fury nog op zou staan. Maar de Brit beschikt over een vechtershart, stond net op tijd op en bokste de partij toch nog uit. De juryleden waren verdeeld en de partij eindigde in een split draw. Later zouden de twee giganten elkaar nóg twee keer treffen in de ring.

1997: The Bite Fight: Holyfield vs Tyson II

In een lijstje met memorabelste bokspartijen mag deze natuurlijk niet ontbreken. Dit is een van de bizarste gevechten die ooit in de ring plaatsvond. Niet door een keiharde knock-out of een heroïsche strijd, maar doordat Mike Tyson een stuk van het oor van Evander Holyfield afbeet. Tyson en Holyfield stonden eerder dat jaar al tegenover elkaar in de ring. Holyfield won die partij en mocht zich de zwaargewichtkampioen van dat moment noemen. Iron Mike was erop gebrand dit goed te maken in de rematch, maar in eerste twee rondes kreeg Tyson geen vat op de kampioen. Een kopstoot aan het einde van de tweede ronde zorgde voor een scheur boven Tysons oog en vanaf dat moment sloeg de vlam in de pan.

Tyson kwam in de derde ronde agressief uit de startblokken. Aan het einde van die ronde sloegen de stoppen echt door en beet de Amerikaan een stuk van het oor van Holyfield af. Je zou zeggen dat dat een prima reden is om een partij te stoppen, maar de twee boksers gingen na een korte stop gewoon door. Toen Tyson vervolgens nóg een keer in een oor van Holyfield beet, was het wel echt klaar. Absurd en daardoor legendarisch tegelijk!

2005: Diego Corrales vs José Luis Castillo

Bij het grote publiek zijn deze twee namen misschien niet zo bekend. Maar het is zeker de moeite waard om deze partij eens terug te kijken. Diego ‘Chico’ Corrales en José Luis Castillo maakten er in 2005 fenomenale show van voor de WBO- en WBC-lichtgewichttitels. Corrales – op dat moment de WBO-kampioen – en zijn Mexicaanse tegenstander Castillo – op dat moment de WBC-kampioen – weigerden een stap achteruit te zetten. Beide boksers wilden continu vooruit vechten en wisselen elkaar af met keiharde combinaties.

In de tiende ronde bereikte de partij een apotheose. Castillo sloeg Corrales binnen een paar seconden twee keer naar de grond. De Amerikaan stond beide keren precies op tijd op. Alsof er niets gebeurd was, zette hij vol de aanval in, dwong Castillo tegen de touwen en maakte de partij af met een genadeloze stotensalvo. Door boksmagazine The Ring werd het uitgeroepen tot Gevecht van het Jaar. Wij begrijpen wel waarom en vinden het een zwarte dag dat Showtime boksen stopt!

Net zo’n grote vechtsportfan als wij? Volg ons dan ook even op sociale media om geen enkel artikel te missen! 

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons