Sean O'Malley; De UFC kampioen poseert voor de foto op Instagram
Instagram: @sugasean

Maak kennis met de UFC-kampioen van de bantamweight divisie: Sean O’Malley

UFC 299 is weer achter de rug en wat hebben de fans genoten. Met het UFC-debuut van Michael Page, de knock-out van Dustin Poirier en Sean O’Malley’s overwinning voor de titel is er weer genoeg gebeurd afgelopen weekend. Voor de UFC-supporters is het nu alleen nog maar wachten op UFC 300.

De main-event van de avond was weer een groot spektakel. Sean O’Malley nam het daar op tegen zijn boeman Marlon Vera. In het vorige gevecht tussen de twee wist de Amerikaan niet te winnen. Alleen afgelopen weekend kregen we niet hetzelfde verhaal als de vorige keer. Sean O’Malley toonde zijn klasse door de fans een ware masterclass te geven. Zo kreeg de kampioen elke ronde de maximale punten en is geen moment in gevaar geweest. We zetten daarom de vijf beste knock-outs van Sean O’Malley op een rijtje voor je.

Sean O’Malley vs Khashakyan

Voordat Sean O’Malley zijn debuut mocht maken in de UFC moest hij eerst nog een contract verdienen. Dat deed hij in de Dana White’s Contender Series 2. In dat gevecht nam hij het op tegen Alfred Khashakyan. In de eerste ronde van het gevecht liet O’Malley meteen zijn intenties al zien, een snelle knock-out. Voor de Amerikaanse vechter lukte dat ook: met een directe rechter sloeg hij zijn tegenstander knock-out. Dat maakt voor veel mensen een grote indruk, ook bij Dana White, de voorzitter van de UFC. Hij beloonde hem met een contract in de UFC.

Sean O’Malley vs Quinonez

Op 8 maart 2020 nam Sean O’Malley het op tegen de Mexicaanse Quinonez. Gelijk werd al duidelijk dat O’Malley hier was om te winnen. Al heel snel wist hij zijn tegenstander door middel van een trap naar het canvas te krijgen, daar kon Quinonez wel nog van herstellen. Alleen O’Malley hield het gas stevig ingedrukt. Snel daarna met een trap richting het hoofd begon Quinonez zijn weg naar beneden. Na een paar flinke stoten, had de scheids genoeg gezien. Hij stopte het gevecht en O’Malley won de partij.

Sean O’Malley vs Wineland

Op 7 juni 2020 nam Sean O’Malley het op tegen de inmiddels gestopte Eddie Wineland. In de tijd van die partij was het O’Malley zijn meest indrukwekkende overwinning in zijn carrière. In de eerste ronde van het gevecht wist O’Malley er alweer een einde aan te maken. Met een rake rechter sloeg hij de lichten bij zijn tegenstander uit en wist zo ongeslagen te blijven.

Sean O’Malley vs Paiva

Op 11 december 2021 moest Sean O’Malley het opnemen tegen de Braziliaanse Raulian Paiva. De Braziliaan zat niet in een slechte vorm; hij had zijn laatste drie gevechten hiervoor allemaal gewonnen. Maar voor ‘Suga’ was dat geen enkel probleem. Vanaf de eerste bel bepaalde de Amerikaan meteen het tempo van het gevecht. Dat leidde tot een combinatie van verschillende stoten waar Paiva niet makkelijk van kon herstellen. Na de stoten die Paiva kreeg, vond de scheids het mooi geweest. Hij stopte het gevecht voor Paiva zijn veiligheid en O’Malley kon daardoor nog een overwinning aan zijn record toevoegen.

Sean O’Malley vs Sterling

Op 20 augustus 2023 kreeg ‘Suga’ Sean zijn eerste titelgevecht. Hij stapte samen met Aljamain Sterling voor de titel de octagon in. Voor veel mensen was dit het gevecht dat ze erachter zouden komen of O’Malley een echte titel contender is. Hij kon die verwachtingen maximaal vervullen. Dertig seconden in de tweede ronde wist O’Malley op zijn ‘McGregor’s’ Sterling naar de grond te krijgen. Daarna was het wel klaar voor Sterling, hij kreeg de ene naar de andere klap toen hij op de grond lag. Uiteindelijk kwam de scheids ertussen en won O’Malley zijn eerste UFC-belt.

Zie hier een terugblik op het acht mans toernooi van GLORY. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons