GLORY Grand Prix; Rico Verhoeven verslaat in de finale Levi Rigters
Instagram: @glorykickboxing

Rico Verhoeven kroont zichzelf tot winnaar van de GLORY Grand Prix

Na wekenlang wachten was het dan eindelijk tijd voor de GLORY heavyweight Grand Prix. Acht GlORY vechters namen het tegen elkaar op voor de felbegeerde titel en ringen van de deelnemers. Naast de Grand Prix stonden er ook nog twee titelgevechten en een middleweight gevecht op de planning. 

De avond had alle ingrediënten om voor een waar spektakel te zorgen. De verwachtingen stelden niet telleur. Het was een avond om niet snel te vergeten, voor de fans, maar ook zeker voor de vechters. We zetten voor jullie de avond nog even op een rijtje.

Levi Rigters vs Uku Jürjendal

In de eerste kwartfinale van de avond zien we Levi Rigters samen met Uku Jürjendal de ring instappen. Het gevecht begon meteen spectaculair. Uku schoot uit de startblokken en wist binnen no-time de Nederlander acht tellen te geven. Gelukkig voor Levi wist hij zichzelf snel te herstellen. In de tweede ronde sloeg Levi zijn tegenstander naar grond, door die knock-out plaatste Rigters zich als eerste voor de halve finales.

Tariq Osaro vs Bahram Rajabzadeh

In de tweede kwartfinale van de Grand Prix namen Tariq Osaro en Bahram Rajabzadeh het tegen elkaar op. Al snel werd duidelijk dat Bahram een sterk plan had, agressief het gevecht beginnen en die lijn doorzetten. Dat plan werkte goed, de Azerbeidzjaanse vechter versloeg ‘Cookie’ en plaatste zichzelf voor de halve finale tegen Levi Rigters.

Nabil Khachab vs Benjamin Adegbuyi

In de derde kwartfinale van het toernooi staan Nabil Khachab en Benjamin Adegbuyi tegen over elkaar. Al snel werd duidelijk dat Nabil Khachab hier niet voor spek en bonen was. Hij had niet veel moeite met zijn tegenstander uit Roemenië. Zo wist ook hij zichzelf te plaatsen voor de halve finale.

Rico Verhoeven vs Sofian Laïdouni

Tyjani Beztati vs Enriko Kehl

Naast het spektakel in de GLORY Grand Prix waren er ook nog twee titelgevechten. Het eerste titelgevecht was voor de lightweight divisie. In dit gevecht namen Tyjani Beztati en Enriko Kehl het tegen elkaar op voor de belt. Al snel werd duidelijk dat Beztati zijn titel niet zou verliezen. Door middel van een unanieme beslissing van de jury’s wist hij opnieuw zijn titel te verdedigen. “Ik heb het makkelijk laten lijken”, vertelt Tyjani Beztati na afloop van zijn gevecht.

In de eerste halve finale van de GLORY Grand Prix nemen Levi Rigters en Bahram Rajabzadeh het tegen elkaar op. In de eerste twee rondes van het gevecht had Levi het gevecht volledig onder controle. Alleen in de laatste ronde kwam daar verandering in. Bahram gooide de motor open en zette nog even flink aan in de laatste ronde. Toch was het net niet genoeg voor de man uit Azerbeidzjaan. Door middel van een unanieme beslissing wist Levi zijn finaleticket te bemachtigen.

Rico Verhoeven vs Nabil Khachab

Rico won zijn gevecht overtuigend, dat vonden ook de jury’s. Die gaven allemaal hun voorkeur aan de ”King of Kickboxing’. Na het gevecht ontstond er wel nog enige chaos. In aanloop naar de bekendmaking van de winnaar wist Jamal Ben Saddik zijn weg naar de ring te maken. Ben Saddik kwam het canvas op en gaf Verhoeven met zijn linkerbeen bijna een trap in zijn gezicht. Verhoeven kon die trap wel nog ontwijken, maar reageerde direct. Helaas levert dit wel nog een zure nasmaak van de halve finale op.

Donegi Abena vs Tarik Khbabez

In dit gevecht namen Donegi Abena en Tarik Khbabez het tegen elkaar op voor de light heavyweight titel. De twee vechters zijn niet bepaald vrienden met elkaar, de spanningen voor dit gevecht waren namelijk hooggespannen. Tariq vertelde dat hij daardoor ook agressiever aan dit gevecht zou gaan beginnen. De twee vechters stelden de fans niet teleur en gaven de mensen een ware show. Door middel van een split decision wist Tariq Khabebez de titel van Donegi Abena over te nemen. Ondanks dat Tariq vooraf zei Donegi zijn hand niet te schudden, deed die dat toch wel na afloop. ”We zijn een voorbeeld voor de kinderen en daarom moeten we het goede voorbeeld geven,” vertelt Tarik Khbabez na afloop van het gevecht. Voor in de toekomst heeft de nieuwe kampioen grote plannen. ”Ik wil Rico uitdagen,” zegt Tariq.

Levi Rigters vs Rico Verhoeven

In een bloedstollende finale nemen Levi Rigters en Rico Verhoeven het tegen elkaar. Beide vechters hebben hun eerdere gevechten gewonnen en wisten zo hun weg naar de finale te bewandelen. In het gevecht zijn beide vechters hard naar de grond geslagen, door elkaar. Rico kreeg verrassend acht tellen na een spinning backfist van Levi Rigters. Rico wist zichzelf snel op te rapen en door te gaan. Niet kort daarna sloeg hij Levi naar de grond met een rake rechter. Aan het einde van de tweede ronde was het klaar voor Rigters. Door middel van een knock-out wist Rico de trofee en de $ 500.000 te bemachtigen.

Zie hier de vijf beste knock-outs uit Mike Tyson zijn carrière. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons