Icon of the Seas; Icon of the Seas; Icon of the Seas arriveert in Miami voor eerste vertrek
Foto: Royal Caribbean

‘S werelds grootste cruiseschip Icon of the Seas arriveert in Miami

In de haven van Miami is na ruim twee jaar bouwen het meest luxueuze en grootste cruiseschip ter wereld aangekomen: Icon of the Seas. De varende wolkenkrabber werd feestelijk onthaald in de stad van GTA VI, witte stranden en krokodillen. Vanaf de Amerikaanse stad zal het gevaarte op 27 januari zijn eerste cruise beginnen. 

Twee jaar lang werkten ruim 2600 werknemers rond de klok om ‘s werelds vetste pleziercruise klaar te maken voor vertrek. Het schip is 365 meter lang en heeft een capaciteit voor meer dan 5000 passagiers. Aan boord van het schip vind je alles wat het mannenhart begeert. Jij en  en jouw maten hoeven je op geen enkel ogenblik te vervelen.

Drijvende stad

The Icon of the Seas is niet zomaar een cruiseschip en daar betaal je ook voor. De ticketprijs voor een achtdaagse cruise begint bij € 1900, maar dan heb je wel ‘een ervaring om nooit te vergeten’ als we de brochure mogen geloven. Enfin, het 365 meter lange schip heeft 20 verdiepingen, 8 themagebieden, 2805 kamers, 7 zwembaden, 9 whirpools en het grootste waterpark op zee. Op het cruiseschip kun je uitgaan met je vrienden, rotswanden beklimmen aan de rand van het bovenste dek, genieten van verschillende dinershows en zelfs schaatsen. Jason Liberty, de CEO bij Royal Caribbean Group, kan niet trotser zijn. Hij vertelt dat dit schip alles vertegenwoordigt waar ze al meer dan 50 jaar van dromen.

Complex bouwwerk

Als we de eerste beelden moeten geloven is Icon of the Seas een cruiseschip dat je nooit wil verlaten. Vanuit het ijskoude Finland vertrok het schip naar Miami om vanaf hier te vertrekken voor de eerste achtdaagse cruise. Het cruiseschip is een hightech speeltje, waar goed over nagedacht is bij de bouwers van Meyer Turku in Finland. De CEO van het bedrijf noemt Icon of the Seas een ‘revolutionair schip’ en dat is niet in de laatste plaats, omdat het schip wordt aangedreven op LNG. Deze vloeibare variant van aardgas zorgt voor minder uitstoot en de restwarmte wordt omgezet in extra energie voor het schip. Naast het gebruik van schonere brandstoffen, heeft het cruisechip ook luchtvering in de romp zitten. Dit vermindert wrijving en zorgt ervoor dat het gevaarte als een mes door de boter over de oceaan gaat.

Video: Icon of the Seas arriveert in Miami

Foto’s: Royal Caribbean

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om geen bijzonder schip  meer te missen!  

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons