GTA VI; fictieve poster Grand Theft Auto 6
Foto: Deviant Art / @lordsoorajpc

Artwork en releasedate GTA VI gelekt door ex-werknemer van Rockstar

De releasedate van GTA VI is 2025, maar wanneer is nu de vraag. Een ex-werknemer van Rockstar Games denkt hier nu het antwoord op te weten. Op een Reddit-account, waarvan het bericht inmiddels verwijderd is, wordt er geclaimd dat dat hij of zij werkte als schoonmaker bij Rockstar. Hier kreeg deze persoon toegang tot vertrouwelijke informatie, waaronder de maand van de release. 

De lippen bij Rockstar games blijven stijf op elkaar. Naast een nieuwe trailer voor GTA VI is er verder nog geen info over de nieuwe game bekendgemaakt. Online woekert het geruchtenvuurtje echter keihard door en worden er elke dag nieuwe berichten geplaatst. Deze leaker wil via een privébericht bevestigen dat hij bij Rockstar werkte en de informatie die hij lekt op waarheid berust. De Reddit-gebruiker noteert: ‘Ook aan de moderators, ik heb bewijs van waar en wanneer ik werkte, als jullie willen dat ik het naar jullie stuur.’ Echter kan ook dit niet met 100% zekerheid bevestigd worden, want de boete vanuit Rockstar voor het lekken van deze info is astronomisch hoog.

Artwork en releasedate GTA VI

Net als bij de voorgaande ‘leaks’ is het originele bericht niet meer terug te lezen. Zonde, want er stond informatie in, waardoor we nog meer zin krijgen in de nieuwe game. Deze geruchten delen we ook graag met jullie. We zijn zo vrij geweest om een screenshot van het bericht te maken. Wat er van waar is kunnen we net als Rockstar niet bevestigen, maar de toekomst van de game ziet er rooskleurig uit.

releasedate GTA VI; verwijderde Reddit post over releasdate GTA VI
Screenshot: Reddit

In het Redditbericht wordt gesuggereerd dat de nieuwe GTA gereleased wordt in de negende maand van 2025. Dit betekent dat we nog ruim 21 maanden moeten wachten voordat we onze snipperdagen kunnen opnemen. Naast de releasedate GTA VI wordt er door deze anonieme gebruiker ook beweerd dat hij weet hoe het artwork eruit komt te zien. In het bericht staat: ‘Jason had een afgezaagde shotgun, een zwarte bandana om en richtte een pistool op de winkelbediende. Lucia had een pistool, een rode bandana om en vulde een sporttas met drank van achter de kassa.’

Betrouwbaarheid

Hoewel de Reddit-gebruiker beweert dat GTA VI in september 2025 zal worden uitgebracht, lijkt dit in strijd te zijn met wat het moederbedrijf van Rockstar Games heeft gepland voor de inkomstenstrategie van het bedrijf voor de boekhouding van 2025. Take-Two Interactive beweert namelijk dat het tussen 1 april 2024 en 31 maart 2025 meer dan $ 8 miljard wil verdienen. Veel fans geloven dat alleen de volgende GTA-titel zulke winsten kan behalen. Echter, als de geruchten van de Rockstar-medewerker waar zijn, zal de releasedatum vallen in boekhouding van 2026. Voor ons goed nieuws, want dit betekent dat de game eerder uitkomt. Ook bekende techcreators zoals NikTek uitten hun zorgen over de betrouwbaarheid van de informatie. Op X uit de Nik Tek zijn ongenoegen met een meme die de spijker op zijn kop slaat. Het zal dan ook niet de laatste leak zijn die de komende maanden onze revue passeert.

Om niets meer te missen van al het GTA nieuws volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over GTA en Tech check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons