Robot Restaurant; een man die naast de robotarm staat die friet maakt.
Instagram: @miso.robotics

‘S werelds eerste restaurant gerund door robots en AI is klaar voor lancering

In het land van de onbegrensde mogelijkheden opent begin 2024 het eerste volledig geautomatiseerde restaurant ter wereld. Het restaurant wordt gerund door robots en kunstmatige intelligentie en heet CaliExpress. Niet alleen de burgers en kipnuggets worden automatisch bereid, ook het bestellen gaat volledig digitaal zonder dat er mankracht aan te pas komt. 

Waar vroeger de clown of koning jouw beste vriend waren in een fastfoodrestaurant, worden dat in 2024 ‘burgerbot’ en ‘Flippy’. Het bedrijf dat deze apparaten levert, genaamd Miso Robotics, wil met dit nieuwe concept de veiligheid van werknemers verbeteren en de productiekosten verlagen. Met de apparaten wil Cali Express ervoor zorgen dat het voedsel altijd hetzelfde smaakt en er altijd dezelfde porties uitgeserveerd worden.

Hightech fastfood

Niet iedereen wordt vervangen binnen het hightech fastfoodrestaurant. Om de boel schoon te houden en mensen te voorzien van een ‘vriendelijk’ gezicht zijn er nog steeds echte mensen aanwezig binnen het bedrijf. Klanten plaatsen hun bestelling bij een PopID-station. Middels dit station wordt er voor jou een uniek profiel aangemaakt, waarin betaalinformatie wordt opgeslagen. Je kunt hierdoor simpelweg bestellen met jouw gezicht. De techniek is te vergelijken met de Face ID van Apple. Hoewel CaliExpress oorspronkelijk deze maand zou openen, bevestigd een woordvoerder aan Forbes dat het restaurant ‘binnenkort opent’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Miso Robotics (@miso.robotics)

Menu CaliExpress

Op het menu van de nieuwe fastfoodketen staan een hoop traditionele producten, maar ook fastfood dat je niet overal kunt kopen. Het restaurant verkoopt vanaf begin 2024:

  • Waygu hamburgers
  • Beef hamburgers
  • Cheeseburgers
  • Sla-wrap (hamburger patty gehuld in ijsbergsla)
  • Franse frietjes

Robot restaurant

Het bedrijf achter CaliExpress, Cali Group, laat weten dat ze zich met eerste locatie willen bewijzen en als deze goed loopt het idee willen uitbreiden naar meerdere locaties. Het bedrijf focust zich dan ook niet op het verkopen van high-end burgers zoals de Wagyu, maar in het verkopen van hun geautomatiseerde restaurant. In het land bevinden zich in totaal 200.000 fastfoodrestaurants, die wereldwijd ook meer dan 800.000 vestigingen hebben.

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over tech check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons