iPhone 16; dit is wat je moet weten over de iPhone 16
Foto: Apple

Dit is wat je kunt verwachten van de iPhone 16 die in 2024 uitkomt!

De iPhone 15 is pas drie maanden uit, maar online zijn de echte Apple-liefhebbers alweer op zoek naar nieuws over de volgende iPhone en als je lang genoeg zoekt en overal aanbelt krijg je die. Op het internet vinden we verschillende informatie over de iPhone 16 die in september 2024 uitkomt, althans volgens de geruchten. Ondanks dat Apple het nog niet kan en mag verifiëren lijkt het erop dat deze telefoon echt anders is dan zijn voorganger. 

Een keer per jaar staan alle ogen vanuit de techsector gericht op Apple en dat is meestal in september wanneer ze hun nieuwste producten onthullen. Echter gaat de techsector op het moment van schrijven keihard en is de nieuwste technologie soms niet bij te benen. Zo kregen we in 2023 te maken met AI, zelfsturende online-systemen en de ontwikkeling van nieuwe en betere kunstoffen met behulp van state of the art apparaten. Dit alles gaat nu, volgens de geruchten, verwerkt worden in de nieuwe iPhone.

AI en design iPhone 16

Hoewel er weinig bekend is over het design van de iPhone 16, zal de standaardversie een subtiele designverandering ondergaan. Dit zal vooral op het camera-eiland anders zijn. Deze zou meer gaan lijken op oudere iPhone-modellen zoals de 11. Verder wordt verwacht dat Siri en de microfoon van de iPhone verbeterd worden om de interactie met AI te verbeteren, samen met andere AI-gerelateerde vernieuwingen in iOS 18. Op het gebied van chips zou de iPhone 16 een A18-chip kunnen hebben, terwijl de Pro-modellen een snellere A18 Pro-chip krijgen. Deze chips moeten een verbeterde Neural Engine bevatten voor geavanceerde AI-mogelijkheden.

Micro lens array

Verwacht wordt dat de schermen van de nieuwe modellen groter worden. Waar de iPhone 15 een 6,1-inch scherm heeft, zal de iPhone 16 een 6,3-inch scherm krijgen. De Pro Max modellen krijgen ook een groter scherm. Waar de iPhone 15 Pro Max een 6,7-inch scherm heeft, krijgt de iPhone 16 naar alle waarschijnlijkheid een 6,9-inch scherm. Deze grotere schermen zullen gebruik maken van een nieuwe technologie genaamd micro lens array. Deze techniek verhoogt de helderheid zonder extra stroomgebruik.

Digitale camera in pocketformaat

Een van de meest opvallende verbeteringen zou de ultragroothoeklens van de iPhone 16 Pro (Max) zijn, die naar verwachting een resolutie van 48 megapixels heeft. Dit is een aanzienlijke sprong vergeleken met de huidige 12-megapixel lens en zou vooral in de macromodus een groot verschil maken. De 16 Pro (Max) zou ook een tetraprismalens kunnen hebben, die een 5 keer zoom mogelijk maakt zonder de noodzaak voor een groter model.

Nieuwe knoppen

De Pro versie kan een nieuwe ‘capture-knop’ krijgen, waarvan de functie nog niet bekend is, maar waarschijnlijk wel aan de camera is gekoppeld. De standaardversie heeft waarschijnlijk geen ‘capture-knop’, maar wel een actieknop. Met deze knop moet je verschillende features zoals de zaklamp en stille modus makkelijker kunnen aan- en uitzetten.

Prijs en releasedate iPhone 16

In het najaar van 2024 wordt de nieuwe telefoon aangekondigd tijdens een nieuw Apple-event. Dit event vindt waarschijnlijk plaats op dinsdag 10 september 2024 om 19:00 Nederlandse tijd. Over de prijs kunnen we nog niet heel veel zeggen, maar als je kijkt naar de huidige opbouw hoef je hier niet veel verandering in te verwachten. De prijzen zijn dan als volgt:

  • iPhone 16: 969 euro
  • iPhone 16 Plus: 1119 euro
  • iPhone 16 Pro: 1229 euro
  • iPhone 16 Pro Max: 1479 euro

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over tech check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons