Neppe Rolex
Foto: Unsplash / Nathan Aguirre

Amerikaanse Rolex reseller leert je alles over de tweedehands markt

Als je de discotheek staat word je omringd door horloges met een klein kroontje, of deze echt zijn valt te betwijfelen. Gecertificeerde dealers wereldwijd worden geteisterd door de AliExpress versies en zowel bankrekeningen als reputaties worden geruïneerd. Rolex reseller John Buckley geeft tips en zorgt ervoor dat jij niet in de val loopt.

Het resellen van tweedehands Rolex horloges is een lucratieve business die tussen 2011 en 2021 procentueel meer opleverde dan goud, aandelen of vastgoed. In totaal wordt er jaarlijks voor een astronomische 26 miljard dollar aan tweedehands Rolex horloges verhandeld. De Jasper Lijfering van de Verenigde Staten, John Buckley, neemt je op zijn socials mee achter de schermen van deze industrie.

Lucratieve markt

John Buckley is een veteraan in de horlogehandel en handelt al jaren in het Zwitserse merk met het kroontje. Hoewel de prijzen van de tweedehands horloges aanzienlijk zijn gestegen in vergelijking met de retailprijzen, gaan ze als Zwitserse brioche over de toonbank. Naast de handel in de horloges verkoopt hij ook Rolex memorabilia, speciale wijzerplaten, andere merken horloges en onderdelen.

Rolex Reseller
Foto: WatchCharts

De markt is echter niet meer hetzelfde als 10 jaar geleden. Jaarlijks worden er namelijk 150.000 neppe Rolex horloges in beslag genomen bij de Amerikaanse douane. Deze neppe varianten zorgen voor concurrentie op de markt en kapotte bedrijven.

Moderne Rolex reseller

Dat de aanvraag naar Rolex horloges is gestegen is niet geheel onverwachts. Door social media is een Rolex zichtbaarder geworden en de interesse in het merk explosief gestegen. John doet hier zijn voordeel mee en legt op zijn eigen social media uit wat de markt doet, hoe hij zelf zijn horloges verkoopt en hoe je neppe Rolex horloges herkent. Zijn video’s op TikTok worden honderdduizenden keren bekeken en met ruim 854.000 volgers is de Amerikaan ook online geen kleine speler. Wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen en dat is precies waarvoor Buckley zijn socials gebruikt. Naast het vertellen over Rolex horloges en ondernemen in de resell business nodigt hij iedereen ook uit in zijn Telegram-kanaal voor $ 20 euro per maand. Zelf zegt hij liever: “twee uurtjes werk.”

@tuscanyrose John sits down in the new Vookum location to talk about some tips when it comes to buying from dealers, privates, etc… #watchtok #entrepreneur #luxury #nyc #rolex ♬ original sound – John Buckley

Neppe Rolex herkennen

John Buckley vertelt op zijn social media ook graag over de verschillen tussen neppe en echte Rolexen. Belangrijker nog; hoe je deze onderscheidt. Zo is een echte Rolex altijd waterdicht, krasvrij en zijn de metalen onverwoestbaar. Die laatste test hij bijvoorbeeld met zuur. Als de gouden laag loslaat van het horloge of dat deze verkleurd is het horloge nep. Naast de basics is een Rolex horloge altijd zwaar om de pols. Een Rolex heeft geen spel- of schrijffouten en bevatten een uniek serienummer. Last but not least, een Rolex tikt nooit!

Video: Rolex reseller John Buckley

Meer weten over Rolex doe je hier vergeet ons niet te volgen op social media en te abonneren op het DAY1 YouTube-kanaal.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons