Rico Verhoeven
Foto: GLORY Kickboxing

Rico Verhoeven verslaat Tariq Osaro eenvoudig en blijft eenzaam aan de top

In een uitverkochte Gelredome te Arnhem vond GLORY Colisison 6 plaats. De avond werd gevuld met keiharde knock-outs, bijzondere walk-outs en nieuwe gezichten binnen de ring. 20.000 man konden genieten van keiharde mannenactie en zagen op het einde van de avond hoe Verhoeven zijn titel voor de elfde keer met succes verdedigde. 

Rico Verhoeven blijft eenzaam aan de top staan na het verslaan van Tariq ‘Cookie’ Osaro. The King of Kickboxing won op een zakelijke manier door 5 rondes lang tactisch te schaken met zijn tegenstander. Naast het de titel om het zwaargewicht vonden er ook nog 10 andere gevechten plaats, waaronder de titelgevechten om het lichtzwaargewicht en middengewicht.

Donegi Abena vs Mohamed Touchassie

Na een stijlvolle en vrolijke opkomst van Donegi Abena is het tijd voor actie. De Nederlands-Surinaamse vechter verdedigde zijn lichtzwaargewicht titel wederom met succes tegen de pas 22-jarig Mohamed Touchassie. Deze laatste stapte 4 dagen voor het gevecht in, omdat de oorspronkelijke tegenstander, Tarik Khbabez, moest afhaken door een gebroken duim. Naast het korte trainingskamp is het licht zwaargewicht ook niet het gewicht waar de Marokkaans-Nederlandse normaal op vecht. De verwachting bij de bookies was dan ook dat Touchassie geen schijn van kans zou maken. Niets bleek minder waar, want ondanks veel te moeten incasseren slaagt Mohamed erin om vijf rondes uit te vechten. Na het luiden van de laatste bel, wordt de partij middels een unanieme jurybeslissing op naam van Abena geschreven.

Donovan Wisse vs Michael Boapeah

In aanloop naar dit gevecht spraken we Michael Boapeah over het gevecht van zijn leven. De vechter uit Den Haag nam naar zijn partij een flinke buslading aan fans mee en tijdens de wandeling richting de ring zijn de verwachtingen hooggespannen. Boapeah weet na 5 rondes niet de daad bij het woord te voegen en verliest van Donovan. De middengewichtkampioen verdedigd voor de 3e keer zijn titel met succes.

Publiekslieveling Hamicha

De Marrokaans-Nederlandse vechter Hamicha keert na 2 jaar afwezigheid terug in de Glory-ring. Na een lange walk-out, waarbij het publiek steeds zenuwachtiger wordt, komt hij in de ring tegen Fransman Diaguely Camara te staan. De twee weltergewichten maken er een knalpartij van, waarbij slagenwisselingen over en weer gaan. Na het luiden van de laatste bel in de derde ronde, wordt de arm van Hamicha in de lucht gestoken en schrijft hij de partij op zijn naam.

Chico Kwasi vs Jay Overmeer

Het stond 1-0 voor Jay Overmeer, maar na Colission 6 staat deze stand gelijk. De twee jonge weltergewichten geven drie rondes lang een show weg, maar Kwasi weet de partij uiteindelijk op zijn naam te noteren. De anime fan wil dan nu ook doorpakken. Na de partij laat hij aan ons weten dat hij meer dan klaar is voor een titelpartij en niet te lang wil wachten.

Serkan Ozcaglayan vs Ulric Bokeme

Waar de Zwitsers-Congolese vechter Ulric Bokeme vorig keer zijn tanden verloor in het gevecht tegen Michael Boapeah laat hij ditmaal zijn tanden zien. Publieksfavoriet Serkan Ozcaglayan kan dan ook niet domineren en zijn bijnaam Sleeping Pills waar maken. De partij wordt volledig uitgevochten door de Turks-Nederlandse vechter, maar Ulric Bokeme wint overtuigend op een unanieme jurybeslissing.

Stefan Latescu vs Ibrahim El Bouni

Vanaf de openingsbel was het duidelijk dat Latescu er was om een statement te maken. Zijn agressieve stijl en scherpe combinaties zetten El Bouni onder druk, die bekend staat om zijn koelbloedige en berekende aanpak. De eerste ronde was een tactisch spel, maar het was in de tweede ronde dat Latescu zijn kans schoon zag. Met een verwoestende rechterhoek die recht op El Bouni’s kin landde, stuurde hij zijn tegenstander naar het canvas.

Abraham Vidales vs Ahmad Chikh Mousa

We zullen hier niet té veel woorden neerzetten, want dan ben je langer aan het lezen dan dat het gevecht duurde. Publiekslieveling Chikh Mousa wordt in de eerste ronde tegen het canvas getrapt door de Mexicaanse tandarts Abraham Vidales.

House of Glory

De prelims waren net zo spannend met Don Sno die een TKO overwinning behaalde op Gino Van Steenis, Ismail Ouzgni die de ervaren Robin Ciric versloeg, en Figuereido Landman die een beslissing winst nam over Petros Freitas.

Interview

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons