Mike Tyson
Instagram: @miketyson

5 partijen van Mike Tyson die je gezien moet hebben in aanloop naar zijn gevecht

Op zaterdag 20 juli staat er wellicht een van de grootste bokspartijen ooit op de planning. Jake Paul neemt het dan in de boksring tegen Mike Tyson op. Voor veel mensen is dit gevecht een grote verrassing, aangezien Tyson inmiddels al 57 jaar oud is. Het is nog maar de vraag wie in deze partij zal winnen, omdat het leeftijdsverschil gigantisch is.

Voor Tyson is het vier jaar geleden dat hij voor het laatst in de ring stond, tegen Roy Jones Jr. In de tijd dat Tyson nog jong en zijn beste tijd meemaakt, was hij een lopende knock-out machine. Deze tijd leverde hem tevens ook de bijnaam ”Iron Mike” op. De ene naar de andere tegenstander eindigde op de grond tegen hem. Het is voor hem te hopen dat hij die kracht nog niet is verloren. We zetten daarom Tyson zijn vijf beste knock-outs op een rijtje voor je.

Mike Tyson vs Tillman

Op 16 juni 1990 nam Mike Tyson het tegen de Amerikaanse Henry Tillman op. In Tyson zijn vorige gevecht had hij zijn titel als heavyweight kampioen verloren, in een van de grootste verrassingen die de sport heeft gezien. Tyson nam het na zijn verlies tegen Tillman op. Tyson had toen geen goede herinnering aan Tillman, hij had hem al twee keer verslagen in de amateurtijden; genoeg revanchegevoelens voor Tyson waren er dus wel. Mike won het gevecht uiteindelijk door middel van een knock-out in de eerste ronde.

Mike Tyson vs Long

Op 10 september 1985 stapte Tyson de ring in met Donnie Long. Veel mensen waren van mening dat dit Tyson zijn eerste echte test zou worden: zo kon hij dus bewijzen of hij de echt ‘the real deal’ was. In zijn negende gevecht ging Mike Tyson wederom voor de knock-out. En dat lukte ook met succes; in de eerste ronde van het gevecht sloeg hij Long al naar de grond en kon Long het gevecht niet hervatten.

Mike Tyson vs Regie Gross

Op 13 juni 1986 moest Iron Mike het opnemen tegen Reggie Gross. Tyson begon het gevecht al niet in een voordeel, zijn tegenstander was maar liefst 14 kilo zwaarder. Ondanks het grote gewichtsverschil liet Tyson niets over van Gross. In de eerste ronde van het gevecht sloeg de 19 jarige bokser zijn tegenstander al knock-out. Een paar maanden later werd Tyson tot jongste bokskampioen gekroond.

Mike Tyson vs Frazier

Op 26 juli 1986 stapte de knock-out machine in de ring met Marvis Frazier. Frazier werd in aanloop naar het gevecht getraind door zijn vader en voormalig bokskampioen, Joe Frazier. De verwachtingen voor Marvis waren hoog, mensen dachten dat die ooit kampioen zou kunnen worden. Iron Mike vernietigde die droom binnen secondes. Binnen dertig seconden sloeg Tyson zijn tegenstander al knock-out. Daarmee vestigde hij ook zijn snelste knock-out in zijn carrière vast.

Mike Tyson vs Spinks

Op 27 juni 1988 nam het Mike Tyson het op tegen Michael Spinks. Voor het gevecht waren beide vechters nog ongeslagen. Dus een van de vechters zou na het gevecht zijn perfecte record kwijtraken. Na anderhalve minuut in de eerste ronde was het alweer klaar voor Spinks. Door middel van een knock-out hield Tyson zijn perfecte record.

Lees hier ook alles over de GLORY Grand Prix van 9 maart. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons