Rico Verhoeven; Rico Verhoeven tijdens staredown met Sodian Laïdouni
Foto: GLORY Kickboxing

Verhoeven neemt groot risico in GLORY Grand Prix met zware eerste partij

Op zaterdag 9 maart staat de kickbokswereld weer flink op z’n kop, want dan vind het achtmans zwaargewichttoernooi van GLORY plaats. Tijdens dit toernooi vecht Rico Verhoeven samen met zeven anderen voor de hoofdprijs van $ 500.000. Op 31 januari 2024 vond de loting plaats en de ongeslagen kampioen kiest voor zijn eerste partij de moeilijkste tegenstander. 

Verhoeven mocht tijdens de loting als eerste een tegenstander kiezen. In plaats van het laagst gerankte zwaargewicht uit deze loting te pakken, koos hij voor Fransman Sofian Laïdouni. ”Ik wil het zo zwaar mogelijk maken voor mezelf. Zodat niemand achteraf kan zeggen dat ik het makkelijkste schema had en het cadeau heb gekregen”, vertelt hij nadat hij zijn keus gemaakt heeft.

GLORY Heavyweight Grand Prix

Dit jaar komt GLORY met een frisse wind: een achtmanstoernooi dat niet enkel draait om Verhoevens wereldtitel. Met het idee om acht kickboksers in één avond tegen elkaar te laten strijden, mikt GLORY op extra spanning en heftigere gevechten. De gelukkige winnaar van dit evenement mag maar liefst 500.000 dollar, omgerekend zo’n 460.000 euro, aan prijzengeld mee naar huis nemen. Naast dit geldbedrag krijgt de winnaar ook een kans om het op te nemen tegen ‘The King of Kickboxing’ voor zijn wereldtitel. Als Rico het toernooi zelf wint, gaat die vlieger niet op.

Gevecht #1: Levi Rigters vs. Uku Jürjendal

Levi Rigters neemt het tijdens het eerste gevecht van de avond op tegen de Est Uku Jürjendal. Die laatste versloeg eind 2023 Badr Hari en verwierf hiermee zijn plekje voor de GLORY Heavyweight Grand Prix. Levi won op ditzelfde evenement zijn plekje in de GP. Hij versloeg kinderlijk eenvoudig de onfitte Taburceanu, omdat Martin Terpstra last-minute moest afhaken. De winnaar van dit gevecht neemt het op tegen Tariq Osaro of Bahram Rajabzadeh.

Rico Verhoeven; Levi Rigters en Uku Jürjendal tijdens staredown loting heavyweight GP

Gevecht #2: Tariq Osaro vs. Bahram Rajabzadeh

In het tweede gevecht van de avond zien we Tariq Osaro vechten tegen Bahram Rajabzadeh. De twee ontmoette elkaar nog niet eerder en beide mannen vochten in 2023 hun weg omhoog. Bahram won zijn plekje voor deze Grand Prix tijdens het viermans zwaargewichttoernooi van GLORY 87. Hij won hier van op technische knock-out van Mohamed Amine en van de Est Uku Jürjendal via unanieme jurybeslissing. Osaro pakte zijn plekje voor de Grand Prix als eerste door te winnen van Murat Aygün en Jahfarr Wilnis tijdens GLORY 87.

Rico Verhoeven; Tariq Osaro en Bahram Rajabzadeh tijdens staredown Heavyweight GP

Gevecht #3: Nordine Mahieddine vs. Nabil Khachab

Een interessante twist in het toernooi is het gevecht tussen twee vrienden: Nabil Khachab en Nordine Mahieddine. Khachab, die samen met Mahieddine traint, moet het tegen zijn ‘broeder’ opnemen. De winnaar van dit gevecht neemt het op tegen Rico Verhoeven of Sofian Laïdouni. Nordine Mahieddine vervangt Antonio Plazibat, omdat zijn gebroken arm nog niet volledig genezen is. Nabil Khachbab versloeg tijdens het laatste GLORY-evenement van 2023 Nikola Filipovic. Door deze winst staat de jonge vechter nu op het toernooi.

Rico Verhoeven; Nordine Mahieddine en Nabil Khachabtijdens staredown Heavyweight GP

Gevecht #4: Rico Verhoeven vs. Sofian Laïdouni

Rico Verhoeven kreeg voor deze GLORY Heavyweight Grand Prix een zogenaamde wildcard. Zonder zichzelf te hoeven kwalificeren vecht hij mee in het toernooi. In de afgelopen tien jaar verloor ‘The King of Kickboxing’ nog geen enkel gevecht. Het is aan Sofian Laïdouni of een van de andere vechters de taak om hem van deze troon te stoten. Laïdouni versloeg voor zijn plekje op de Grand Prix Benjamin Adegbuyi tijdens GLORY 86 in Essen.

Rico Verhoeven; Rico Verhoeven en Sofian Laïdouni tijdens staredown Heavyweight GP

Video: loting heavyweight Grand Prix

De gehele loting van de GLORY Heavyweight Grand Prix check je hieronder:

Foto’s: GLORY Kickboxing

Op de hoogte blijven van het zwaargewichttoernooi en niets meer missen? Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons