GLORY Grand Prix; de vechter van de heavyweight GLORY Grand Prix maart 2024
Foto: GLORY Kickboxing

GLORY begint 2024 met line-up vol toppers: Grand Prix én twee vurige titelpartijen

Het duurt nog een kleine twee maanden, maar we kunnen ons alvast verheugen op het eerste GLORY-evenement van 2024. De kickboksorganisatie pakt op zaterdag 9 maart meteen uit met één van de dikste line-ups van de afgelopen jaren. De beste zwaargewichten vechten namelijk om een prijzenpot van 500.000 dollar in de Grand Prix én Tyjani Beztati en Donegi Abena verdedigen hun titel. Dat allemaal op één avond!

De GelreDome in Arnhem is opnieuw het strijdtoneel van dit spektakel. Naast de Grand Prix en twee titelgevechten zijn er nog geen andere gevechten aangekondigd. Met het toernooi en de twee titelpartijen bij elkaar opgeteld staat de teller al op negen gevechten die avond. Het is dus mogelijk dat het bij deze partijen blijft. Wellicht worden er alleen nog wat pre-lims toegevoegd. Ook is het nog niet bekend wanneer de loting voor de Grand Prix plaatsvindt.

Deelnemers GLORY Grand Prix

In de laatste week van 2023 zijn met Rico Verhoeven en Antonio Plazibat de laatste twee namen toegevoegd aan de GLORY heavyweight Grand Prix. De aanwezigheid van de kampioen en de nummer 1 van de ranking tilt het toernooi naar het niveau waar je bij een Grand Prix op hoopt. Naast Verhoeven en Plazibat komen ook Levi Rigters, Tariq Osaro, Sofian Laïdouni, Uku Jürjendal, Bahram Rajabzadeh en Nabil Khachab in actie.

Voor regerend kampioen Verhoeven staat de wereldtitel niet op het spel tijdens de Grand Prix. Ook als hij het toernooi niet wint, blijft de King of Kickboxing kampioen van de zwaargewichten. In dat geval wordt de winnaar van het toernooi de volgende uitdager voor de wereldtitel. Maar voor zijn nalatenschap en zijn portemonnee zal Verhoeven erop gebrand zijn het achtmanstoernooi te winnen. Daarvoor moet hij drie keer op één avond als winnaar uit de ring stappen.

Bad blood: Khbabez vs Abena

Alsof al het geweld in de Grand Prix nog niet genoeg is, heeft GLORY ook nog eens twee wereldtitels toegevoegd aan de line-up van 9 maart. In het lichtzwaargewicht verdedigt Donegi Abena zijn titel tegen interim-kampioen Tarik Khbabez. The Tank won tijdens GLORY Collision 5 de interim-titel door te winnen van Mohamed Amine. Tijdens GLORY Collision 6 zouden Khbabez en Abena strijden om de onbetwiste wereldtitel, maar Khbabez moest toen afhaken met een blessure. De vurige blikken bij de staredown van destijds zeggen genoeg.

Koning Tyjani Beztati

Ook Tyjani Beztati ziet 9 maart een nieuwe uitdager voor zijn neus verschijnen. De Marokkaans-Nederlandse vechter heeft zijn titel inmiddels al vier keer met succes verdedigd. De volgende die op jacht gaat naar die felbegeerde kampioensriem is de ervaren Duitser Enriko Kehl. The Hurricane won allebei zijn gevechten voor GLORY en krijgt nu dus de kans om de dominante kampioen Beztati van zijn troon te stoten. Beztati en Kehl wisselden tijdens GLORY 90 al wat stevige woorden uit, dus dat belooft een dijk van een partij te worden. Een mooi begin van het kickboksjaar!

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons