René van der Zel over zijn nieuwe Porsche GT3 RS en bizarre autocollectie

Van een Lamborghini tot aan een Porsche, de garage van René van der Zel staat inmiddels helemaal vol met de dikste auto’s. We spreken René over zijn nieuwste auto, de Porsche Gt3 RS, en over zijn bomvolle autocollectie.

René van der Zel kun je wellicht kennen als de eigenaar van XXL Nutrition, in de nieuwste video op ons YouTube kanaal rijden we weer een rondje met René zijn nieuwste auto. In dit interview kom je meer te weten over René en zijn auto’s. Daarnaast hebben we voor jullie ook nog een leuke actie, bij een besteding van 35 euro op XONE producten krijg je er nog een gratis Hydrate Bottle bij. Om de fles te scoren moet je wel de Hydrate Bottle in je winkelwagen doen en de code ‘XXLXONE’ toevoegen.

René van der Zel: De bomvolle autocollectie van René

Wat is het leukste aan de Porsche GT3 RS?

Het leukste aan deze auto is dat die echt is gemaakt voor het circuit. Als je op de weg rijdt met deze auto, dan rijd je eigenlijk gewoon voor lul. Er zit natuurlijk ook zo’n hele grote spoiler op de auto, dan kunnen mensen al snel denken ‘wat is dit’. Zelf zou ik er ook niet heel vaak in rondrijden, omdat ze je in een dorp dan toch raar aankijken. Daarnaast vind ik het ook mooi dat de auto waardevast is, voor mezelf heb ik daarmee goed gepraat om deze wagen te kopen. Ik heb hem niet gekocht als een investering. Ik vond de auto simpelweg ook gewoon heel vet, ik ben namelijk fan van atmosferische auto’s. Eigenlijk vind ik de auto gewoon een kunstwerk op wielen.

Wat was de eerste auto die je had?

Mijn allereerste auto die ik had was de Citroën BX. Ik heb daar best wel wat jaren mee rondgereden, daarna heb ik er zelfs nog een gehaald. Ik heb twee keer achter elkaar zo’n auto gehad. Met die auto heb ik dus wel goede ervaringen en een goede tijd gehad.

Heb je toevallig nog een auto op het oog?

Ja, toevallig wel, ik heb namelijk ons een slot weten te krijgen op de Ferrari Cilindri Spyder. Wel denk ik dat ik mijn autocollectie ga beperken tot atmosferische wagens. Die Ferrari is ook echt een auto die ik lang wil gaan houden. Niet dat ik hem al na een paar jaar weer weg doe. Voor deze auto ga ik ook naar de fabriek toe om hem samen te stellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ferrari (@ferrari)

Wat is je favoriete auto die je op dit moment hebt?

Ja, dat is dan toch wel echt mijn Lamborghini Aventador, het geweld van die V12 motor. De auto is misschien niet helemaal perfect, hij schakelt natuurlijk een beetje houterig. Alleen als je lekker wilt rijden dan is de Aventador de ideale auto. Op de openbare weg kun je nooit echt op de limiet gaan, want je kent de bochten niet en je remt niet op het allerlaatste moment, dus je rijdt een beetje op de reserve met die Porsche. Met de Aventador geniet ik gewoon van het geweld en de hele beleving ervan. Persoonlijk weet ik niet of het ooit beter gaat worden dan deze wagen.

Waar zou je je Porsche GT3 RS dan ranken tussen je andere auto’s? 

Dat durf ik niet helemaal te zeggen. Ik denk wel dat deze Porsche de beste wagen voor het circuit is, alleen voor de openbare weg is het niet de leukste auto. De wagen wordt namelijk pas echt leuk als je met hoge snelheden kan gaan rijden en het maximale uit die Porsche GT3 RS kan halen. Op de openbare weg red je dat simpelweg gewoon niet.

Hotlap met René van der Zel

Je eigen Lamborghini SVJ of je Porsche GT3 RS?

Dan ga ik toch voor de Lamborghini SVJ, want met die Lamborghini heb ik toch een soort speciale band.

Met flippers schakelen of een handmatig schakelen?

Met flippers, want handmatig schakelen vind ik echt helemaal niks.

Honderd pull-ups of honderd bench presses?

Dan ga ik toch voor de 100 bench presses.

MMA of kickboksen?

Dan kies ik voor MMA.

Muziek luisteren of een podcast luisteren?

Ik kies voor muziek luisteren, ik denk dat de mensen dat dan weer niet van mij verwachten.

Heb jij nou nog niet genoeg gekregen van ‘De Auto Van’ René van der Zel. Check dan nu nog even de video op ons YouTube Kanaal. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niks meer van DAY1 te missen! 

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons