Prime Energy
Instagram: @drinkprime

PRIME Energy: hét sportdrankje dat de wereld op zijn kop zet!

PRIME Energy, een drankje waar je tegenwoordig niet meer om heen kunt. YouTubers Logan Paul en KSI lanceren in 2022 hun drankenmerk Prime Hydration. Met het drankje behalen ze een omzet van 250 miljoen dollar. Niet lang hierna betreden ze de markt met PRIME Energy, een verfrissend drankje dat je energie en focus geeft tijdens het sporten. Maar hoe is dit merk zo snel populair geworden?

Logan Paul en KSI waren jarenlang online vijanden, maar bundelen anno 2023 hun krachten om samen Red Bull van de troon te stoten. De mannen verzinnen bizarre marketingstunts, investeren met hun drankje in grote sportclubs en zijn als sponsor te vinden bij sport-evenementen zoals de UFC. Het drankje roept daarentegen bij ouders ook veel zorgen op, want het energiedrankje wordt het meest verkocht onder jongeren.

Aankondiging PRIME Energy

Nee, in 2022 wordt niet het derde gevecht tussen de influencers aangekondigd, maar een nieuw drankje met de naam: Drink PRIME. Op Instagram werd er alvorens het bekend was dat de twee gingen samenwerken een Instagram Live aangekondigd met als naam, The Final Chapter. PRIME Hydration is geboren en de verkoop gaat binnen no-time skyhigh.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KSI (@ksi)

Oorlog om cafeïne

Jonge fans in de VS en het VK zijn direct onder de indruk, waardoor het product vrij snel na de lancering uitverkocht is. Jongeren plaatsten YouTube- en TikTok-video’s over PRIME Hydration en de zoektocht ernaar. Prijzen schieten de pan uit en als een flesje PRIME kunt scoren ben je de baas van het schoolplein. De verkoop gaat zelfs zo hard dat er een ware cafeïne-oorlog in Britse supermarkten ontstaat om een flesje te kunnen bemachtigen. Dit laatste maakt de hype rondom de kostbare energiedrank alleen nog maar groter. Met de gratis marketing kunnen ze snel uitbreiden.

@joeuk Chaos as #prime hits Aldi 🤯 #primedrink #primehydration #loganpaul #ksi ♬ original sound – joe_co_uk

Gouden duo

Waar ze eerst het licht uit elkaars ogen willen slaan, maakt dit gouden duo nu samen content voor hun energiedrankje. Naast de drukte in supermarkten en de schoolpleinmarketing gaan ze samen een leveltje hoger. De mannen willen de concurrentie aangaan met gevestigde namen zoals Red Bull en Monster Energy. Onder andere Arsenal, de UFC en Bayern München worden partners, maar ook Erling Haaland en Alisha Lehmann zien we de revue passeren met het – nu al iconische – flesje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KSI (@ksi)

Keer op keer weten de twee YouTubers de monden van critici te sussen. Langzamerhand groeit PRIME Energy uit tot een grote multinational. Hun laatste marketingstunt zorgt dan ook opnieuw voor een hoop publiciteit. Op een willekeurige locatie in New York en Londen wordt een gouden PRIME fles ter waarde van 250.000 dollar neergezet. Deze wordt neergezet in een, met lava en vlammenwerper, bewaakte kluis. Diegene die het flesje vind en de juiste code invoert, wint de fles terwijl aan de andere kant deze wordt omgesmolten.

PRIME Energy in Nederland

Via de legale weg is het drankje in Nederland sinds augustus verboden. Als je het drankje met té veel cafeïne en vitamines toch wil proberen kun je deze online nog bestellen. Het verbod op het drankje is gekomen na een onderzoek van de Voedsel- en Warenautoriteit. Deze instelling constateerde dat het drankje schadelijk is voor de gezondheid door de hoge dosering voedingsstoffen. Net als bij andere energiedrankjes, wordt ook de verkoop en het nuttigen hiervan afgeraden aan mensen onder de 18 jaar. Logan en KSI bevestigen dit op Insta en geven aan dat ze ook drankjes hebben zonder cafeïne. Verder blijven ze achter hun goedlopende product staan.

Volg ons op social media en abonneer op onze nieuwsbrief!

Deel dit artikel
Milena Kiers

Milenka Kiers

Gastredactie
Milenka is van jongs af aan geïnspireerd door ondernemers. Hoe ruwer het verhaal, hoe beter. In 2022 zette ze de eerste stappen als ondernemer binnen de communicatiebranche en nu deelt ze haar passie voor lifestyle en ondernemerschap ook op DAY1 in de vorm van geschreven content. Naast het schrijven voor DAY1 kan ze ook jouw bedrijf voorzien van scherpe teksten en effectieve marketing.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons