Porsche Panamera 4S; De auto rijdt op de weg langs een ondergaande zon.
Foto: Porsche

Porsche dropt twee nieuwe Panamera’s met nog meer performance!

Toen Porsche de vernieuwde Panamera onthulde werd meteen al duidelijk dat er meerdere hybride-varianten in aantocht waren. Die varianten zijn nu klaar om de weg op te gaan. Het Duitse autobedrijf komt nu met twee nieuwe e-Hybrid varianten van de Panamera: de 4 e-Hybrid en de 4S e-Hybrid.

Wie zegt dat puristisch rijplezier niet samengaat met vergroening heeft het mis en dat bewijst Porsche. Deze modellen, die de Turbo e-Hybrid aanvullen, beloven een schoner alternatief met minder CO2-uitstoot en een aantrekkelijkere prijs dankzij lagere BPM. De Panamera 4 e-Hybrid combineert een 2.9-liter V6 biturbo met een elektromotor voor een totaal van 470 pk, terwijl de 4S e-Hybrid met 544 pk en 750 Nm koppel zelfs de meest veeleisende bestuurder tevreden stelt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Porsche (@porsche)

Performance Porsche e-Hybrid

De nieuwe Panamera 4 e-Hybrid heeft een 2.9 liter V6 biturbo in de auto liggen. Deze wagen heeft 304 pk en een 190 pk sterke elektromotor. Dat resulteert in een systeemvermogen van 470 pk. Met een accupakket van 25.9 kWh sprint deze hybride auto binnen 4.1 seconde van 0 naar 100 km/u. Met een topsnelheid van 280 km/u en een elektrisch rijbereik van 96 km, kun je aardig doorgassen dus. De 4S e-Hybrid is de overtreffende trap. Met 544 pk en 750 Nm koppel haalt de auto een topsnelheid van 290 km/u. De 4S haalt binnen 3,7 seconden de 100 km/u. Je kunt dus stellen dat dit de grotere broer is.

‘Groen rijden’

De nieuwe Panamera hybrides schitteren met een elektrisch rijbereik van 96 km en een verbeterde laadcapaciteit dankzij een nieuwe hoogvoltage-accu. Deze accu, met 45% meer capaciteit, laadt binnen 2 uur en 39 minuten op aan een 11 kW lader. De auto heeft ook een nieuwe rijdmodus, dat is ‘Hybrid Auto’. In deze stand werkt het voertuig samen met het navigatiesysteem. In het centrum van de stad worden de elektrische kilometers gemaximaliseerd voor betere efficiëntie. Als de accu onder een bepaalde waarde komt, schakelt de auto automatisch over op ‘Hybrid Auto’. Handig voor als je het niet zelf wil doen.

Porsche e-Hybrid; De achterkant van de nieuwe Porsche e-Hybrid

Elke Panamera e-Hybrid is standaard uitgerust met adaptieve luchtvering en Porsche Active Suspension Management (PASM), wat zorgt voor een ongeëvenaarde balans tussen comfort en sportiviteit. Voor wie nog een stap verder wil gaan, biedt Porsche het Active Ride onderstelsysteem aan die de auto in elke situatie perfect in balans houdt. De 4S e-Hybrid valt extra op met standaard 20-inch AeroDesign wielen, zilverkleurige sportuitlaten en rode remklauwen

De Porsche e-Hybrid Kopen

Voor de mensen die nu al niet meer kunnen wachten om deze auto binnen te halen, hebben we goed nieuws. De nieuwe Porsche kan vanaf nu al gereserveerd worden. De prijzen van deze twee pareltjes zijn nog niet bekend gemaakt en het is ook niet zeker wanneer we dat te weten komen. De leveringen van de nieuwe Panamera’s vinden in het tweede kwartaal van dit jaar plaats.

Carspots: Porsche e-Hybrid

Foto’s: Porsche

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Check hier ook de meest hardcore Mercedes aller tijden.

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons