Carrera GT RS; renderfoto van de Carrera GT RS
Instagram: @abimelecdesign

Als Porschefans een wens mogen doen is dit het resultaat: Carrera GT RS

Als de Porsche 992 GT3 RS en Porsche 959 samen een kind zouden krijgen, dan zou dat de Carrera GT RS zijn. Helaas is de Carrera GT RS slechts een render van de originele versie: Carrera GT. Deze supercar uit het verleden is vandaag de dag nog altijd een droomauto en dat komt niet alleen doordat er maar 1270 van zijn gemaakt.

Deze straatlegale raceauto van Porsche was zijn tijd ver vooruit. Met het gebruik van ultramoderne technologie voor zowel het chassis als de motor. Bij de constructie van deze auto werd aan elk detail gedacht. De carrosserie was volledig gemaakt van carbonfiber en om nog meer gewicht te besparen, werden er aluminium en magnesium onderdelen gebruikt. De auto woog slechts 1380 kg en om dit geweld naar een hoger niveau te tillen, werd er een 5,7-liter V10-motor ingebouwd die maar liefst 612 pk en 590 Newtonmeter koppel levert.

Tijdloos en Onbetaalbaar

De oorspronkelijke verkoopprijs van deze straatlegale raceauto begon bij € 646.605, maar in de afgelopen 20 jaar is deze prijs aanzienlijk gestegen. In 2024 betaal je meer dan 1,5 miljoen voor deze bolide. De Carrera is bovendien moeilijk te hanteren vanwege zijn strakke wegligging, handgeschakelde zesversnellingsbak en de gillende V10. Tegenwoordig is de auto dan ook meer een verzamelobject dan een voertuig dat gebruikt wordt voor het doel waarvoor hij oorspronkelijk bedoeld was.

Online Render

De render van ontwerper Abimelec Arellano laat zien dat dit juweeltje een hardcore versie is geworden van de standaard Carrera GT. De Porsche is uitgerust met tal van carbon onderdelen, waaronder grote luchtinlaten op de zijkant, een oversized achterspoiler, een agressieve diffuser en een voorlip die geen enkele drempel overleeft. Waarschijnlijk zullen we deze schoonheid nooit in het echt zien, maar we hebben tenminste de foto’s van een Porsche die ze in Stuttgart niet durfden te bouwen.

Carspots: Carrera GT RS

Nog meer leuke autonieuwtjes? Check dan hier alles over de retro-futuristische Renault 5. Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons