Carrera GT RS

Het model dat Porsche zelf nooit durfde te maken: Carrera GT RS

Als de Porsche 992 GT3 RS en Porsche 959 een baby zouden krijgen is dit het resultaat: de Carrera GT RS. De Carrera GT RS is helaas een render van de originele versie, waarvan de laatste wagen in 2006 van de band rolde. Deze supercar uit het verleden is vandaag de dag nog steeds een droom op vier wielen en dat is niet alleen omdat er slechts 1270 stuks van gemaakt zijn. 

De straatlegale raceauto van Porsche liep zijn tijd ver voor en voor zowel het casco als de krachtbron werd ultramoderne techniek gebruikt. Aan elk detail werd gedacht bij de bouw van deze wagen. De body werd volledig gefabriceerd uit carbon fiber en om nog meer gewicht te besparen werd er gebruik gemaakt van aluminium en magnesium onderdelen. De bolide woog slechts 1380 kg en om de wagen naar een next-level te tillen werd er in het casco een 5,7-liter tiencilinder ingelepeld die maar liefst 612pk en 590 Newtonmeter koppel produceert.

Tijdloos en onbetaalbaar

De nieuwprijs van deze de straatlegale raceauto begon bij € 646.605, maar de afgelopen 20 jaar is deze prijs flink gestegen. Anno 2023 betaal je ruim 1,5 miljoen voor de bolide. De Carrera is daarbij erg moeilijk te controleren door zijn stijve wegligging, handgeschakelde zevenbak en de gillende tiencilinder. De auto is tegenwoordig dan ook vaker een verzamelaarobject dan een auto die gebruikt wordt waarvoor hij ooit bedoeld was.

Carrera GT RS

Als je kijkt naar de render van designer Abimelec Arellano valt het meteen op dat dit pareltje een hardcore versie is geworden van de standaard Carrera GT. De Porsche is uitgerust met vele carbon-onderdelen waaronder grote luchthappers op het zijscherm, een oversized achterspoiler, een agressieve diffuser en een voorlip waar geen drempel veilig voor is. Waarschijnlijk zullen we dit beestje nooit in het echt zien, maar we hebben in ieder geval de foto’s van een Porsche die ze in Stuttgart niet durfde te bouwen.

Carspots

Deel dit artikel
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!
En maak kans op een Stone Island jas

Hey, leuk dat je op onze vernieuwde website bent geland!

In de nieuwsbrief die je van ons ontvangt krijg jij alles rondom DAY1 te zien en sturen we je ook af en toe het belangrijkste nieuws van ons finance-kanaal WTF

Veel lees- en kijkplezier!