Palworld
Foto: Pocket Pair

Palworld stormt de gamingwereld binnen met hardcore variant van Pokémon

Op 19 januari werden net zoals elke dag veel nieuwe games gereleased, maar op het moment van schrijven is er één die alle spotlights op zich gericht heeft: Palworld. In de eerste plaats, omdat de personages en de game erg veel weg hebben van de Pokémon huisstijl. Sinds de lancering van de ‘Pokémon game met wapens’ zijn er al meer dan zes miljoen exemplaren verkocht.

Sinds vorige week is de eerste versie van Palworld beschikbaar op PC via Steam en op Xbox Game Pass. Deze vroege versie kan nog fouten bevatten en de Japanse ontwikkelaar Pocket Pair is actief bezig met het verzamelen van feedback om het spel te verbeteren. In slechts vier dagen na de release is de game uitgegroeid tot een enorme hit. Op het hoogtepunt speelden maar liefst 1,8 miljoen mensen tegelijkertijd de game. Op Steam staat Palworld momenteel bovenaan in de lijsten van bestverkochte en meegespeelde games aller tijden, waarbij het populaire titels zoals EA Sports FC 24, Counter-Strike 2 en Dota 2 achter zich laat.

Beter goed gejat dan slecht verzonnen

Waar Pokémon games een zachtaardig en kindvriendelijk karakter hebben, ligt dit bij Palworld iets anders. In de imitatieversie van Pokémon word je als speler wakker in een wereld die wordt bevolkt door allerlei soorten monsters. Deze fictieve karakters kun je vangen door tegen ze te vechten en er ballen naartoe te gooien. Eenmaal gevangen kun je de monsters aan het werk zetten in jouw thuisbasis, trainen of gebruiken om te vechten tegen andere spelers. In de game kun je meer dan honderd monsters verzamelen. Net als in Pokémon hebben deze monsters bepaalde sterkten en zwaktes.

Om jouw thuisbasis verder uit te breiden én verder te komen in de game verzamel je hout en stenen. Van deze materialen kun je – net als in Minecraft – meubels, huizen, wapens en gereedschap maken. Eenmaal goed uitgerust, ga je op ontdekkingsreis in de virtuele wereld. Het doel is om zoveel mogelijk monsters te vangen. Dit alles heeft natuurlijk erg veel weg van Pokémon. Het grootste verschil is dat de monsters en trainers tot de tanden bewapend zijn met machinegeweren, kruisbogen en raketwerpers.

Doodsbedreigingen Palworld

Online wordt er veel geschreven over deze nieuwe game en waar de een het een beuker van jewelste vindt, is de ander op zijn zachtst gezegd not amused met deze hardcore versie van Pokémon. Het is zelfs zo erg dat de makers van de game bedreigd worden met de dood. Op X laat de regisseur weten: “We ontvangen momenteel vervelende opmerkingen over onze artiesten en zien Tweets waarin zij met de dood bedreigd worden.” Hij vult hierop aan: “Ik ben verantwoordelijk voor de productie. Ik zou het op prijs stellen als jullie de artiesten van Palworld met rust laten.”

Nintendo en Palworld

Nintendo laat aan Bloomberg weten dat ze weten dat Palworld bestaat, maar niet willen reageren op ‘individuele gevallen’. Het blijft dan ook onduidelijk of het Japanse techbedrijf juridische stappen gaat ondernemen tegen Palworld en maker Pocket Pair. Doorgaans is het gamebedrijf doortastend en slaan ze hard terug als het gaat om plagiaat. Of dit nu weer gebeurd is even afwachten. Als we de vergelijkingen uit het onderstaande X-bericht erbij pakken, lijkt een juridische procedure onoverkomelijk.

2024 is niet alleen het jaar van Palworld. In de gamescene is er namelijk één andere grote naam die constant in de spotlights staat en dat is Grand Theft Auto 6. De laatste geruchten rondom deze game check je nu hier!

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons