Pagani Huayra R Evo; zijaanzicht Pagani Huayra R Evo
Foto: Pagani

Pagani lanceert oogstrelende circuitauto met open dak: Huayra R Evo

Het Italiaanse Pagani heeft het niet zo met strenge milieuregels en houdt het graag bij een slurpende twaalfcilinder die stinkt naar benzine. Hun nieuwste creatie is de Pagani Huayra R Evo. Een mond vol voor een auto die simpel omschreven kan worden: elegant, bloedsnel en heel luidruchtig! 

Deze nieuwe bolide put zijn inspiratie uit de Amerikaanse Indycar. De grote baas, Horacio Pagani, vertelt: ”De inspiratie voor het ontwerp van de Huayra R Evo kwam tot me gedurende een Indyrace in Nashville.” Er is dan ook één ding dat meteen opvalt wanneer je naar de auto kijkt en dat is een open dak. Hij zag de aeroscreens die de indycars hebben en vond het tijd dat deze op een van zijn Pagani racemonsters geplaatst werden. Mocht je die wind in je haar niets vinden, kun je natuurlijk ook het dak dichten middels speciale panelen.

Pagani Huayra R Evo; foto bovenkant Pagani Huayra R Evo

Performance Huayra R Evo

Om de wagen op de baan te kunnen houden hebben ze bij Pagani een astronomische grote achtervleugel geplaatst. Deze zorgt voor 45 procent meer downforce plus 21 procent meer aero-efficiëntie vergeleken met de Huayra R. Net als zijn oudere broertje, is ook deze wagen niet straatlegaal. Naast een immens grote achtervleugel hebben de Italianen ook een angstaanjagende diffuser onder de wagen geplaatst. Deze aero-delen in combinatie met de Pirelli P ZERO slicks en koolstof Brembo remmen zorgen voor een auto die zich mag meten met de huidige LMP2-racewagens.

Laatste der Mohikanen

Onder de kap van deze oogstrelende hypercar ligt een door Mercedes-AMG gebouwde twaalfcilinder. Dit kloppende orkest van twaalf zuigers levert maar liefst 900 trappelende paarden en 770 Newtonmeter koppel. Deze krachten zorgen ervoor dat de wagen binnen minder dan 3,3 seconden op de 100 km/u zit en een topsnelheid heeft van 320 km/u. Om deze bizarre statistieken te behalen, kreeg de motor die ook in de Huayra R geplaatst werd nieuwe nokkenassen, een ander spruitstuk en een verbeterde ECU.

Carspots: Pagani Huayra R Evo

Foto’s: Pagani

Fan van dikke bolides? Check hier de nieuwe tunerscreatie van MANHART: BMW MH2 560. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van Pagani en ander autonieuws.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons