Francis Ngannou; de twee zwaargewichten staan afgebeeld op de promo poster
Foto: DAZN

Op 8 maart stappen titanen Ngannou en Joshua met elkaar in de ring

Boks en MMA-fans moeten nog minder dan een weekje wachten op het supergevecht. Op vrijdag 8 maart nemen Francis Ngannou en Anthony Joshua het tegen elkaar op in de boksring. De titantenclash vindt in de hoofdstad van Saudi-Arabië plaats, Riyadh.

In de Kingdom Arena zullen de twee vechters het tegen elkaar opnemen. Het gevecht vindt normaal altijd op de traditionele zaterdag plaats, maar wegens de Grand Prix van Saudi-Arabië moet het evenement een dag naar voren geschoven worden. Die Grand Prix is ook al een dag verplaatst wegens de Ramadan die op tien maart van start gaat.

Francis Ngannou

Voor Francis zal dit pas zijn tweede boksgevecht worden. Nadat hij een indrukwekkende partij tegen Tyson Fury had afgelegd kreeg hij direct een nieuwe superfight voor zijn bord geschoteld. De Kameroense vechter komt van oorsprong uit de MMA-wereld. Daar vocht hij eerst in de UFC waar hij als heavyweight kampioen wegging. Hij verruilde de UFC voor de boksring, in zijn eerste gevecht maakte die meteen veel indruk. Volgens veel mensen had Ngannou de partij moeten winnen en verdiende Fury de overwinning niet, Francis deelt nog steeds diezelfde mening. Hij is daarom waarschijnlijk extra gebrand om 8 maart zijn eerste bokspartij te winnen. Dat zou ten koste moeten van de fitte Joshua.

Anthony Joshua

Anthony Joshua zal dit gevecht als favoriet de boksring instappen. De Engelsman heeft een stuk meer ervaring en zit in een goede vorm. Joshua wist in zijn laatste partij Otto Wallin overtuigend te verslaan. Zo overtuigend dat de coaches van Wallin de partij eerder moesten stoppen. Naar hun idee was het niet meer veilig voor Wallin om verder te vechten tegen Joshua. De Engelsman kan wel een ware knock-out machine genoemd worden. Anthony Joshua heeft in zijn carrière 27 gevechten gewonnen en hiervan zijn tegenstander 24 keer knock-out geslagen. Joshua is wel te verslaan, in zijn bokscarrière heeft hij al drie keer aan de verkeerde kant van de streep gestaan. Daar zal Ngannou vast vertrouwen uit halen.

Respect

De confrontatie tussen de twee vechters heeft al plaatsgevonden. Het leverde niet heel veel commotie op, ook bij de staredown tussen de twee bleef het heel rustig. Wat vooral opviel was dat de vechters veel respect voor elkaar hadden. Wel zijn beide vechters ervan overtuigd dat zij het gevecht gaan winnen.


Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram! Check hier de GLORY kwartfinale tussen Osaro en Rajabzadeh!

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons