Gervonta Davis; Tank Davis met zijn belt na een gewonnen partij
Foto: Wikimedia Commons

Knockout machine Gervonta Davis keert terug in de ring tegen Frank Martin

Gervonta ‘Tank’ Davis is misschien wel een van de spectaculairste boksers op dit moment. Met zijn explosieve stoten, laat hij bijna elke tegenstander naar de grond gaan. Na zijn grote overwinning op Ryan Garcia heeft Tank Davis al een tijdje niet meer in de ring gestaan. Daar komt binnenkort verandering in. We zetten zijn vijf beste knock-outs op een rijtje.

Aankomend voorjaar zal Tank Davis naar alle waarschijnlijkheid het opnemen tegen Frank Martin. De twee boksers nemen het tegen elkaar op voor de WBA lightweight titel. Voor Davis zal dit zijn eerste gevecht na een jaar zijn, nadat de bokser 44 dagen in de gevangenis van Baltimore moest doorbrengen. Voor de boksfans was dit niet leuk nieuws, want nu moesten zij nog langer wachten op een gevecht van de knockout-machine. De Amerikaan heeft nog geen partij verloren en won 27 van de 29 wedstrijden door een knock-out.

Gervonta Davis vs Ryan Garcia

In het laatste gevecht van ‘Tank’ moest hij het opnemen tegen Ryan Garcia. Een bokser die voor het gevecht ook nog niet had verloren en genoeg vertrouwen had om van Davis te winnen. Hoewel die genoeg vertrouwen was dat voor hem helaas niet genoeg. In de zevende ronde van het gevecht wist Gervonta met een lichaamsschot het gevecht te beëindigen en zo ongeslagen te blijven.

Gervonta Davis vs Leo Santa Cruz

Voor veel mensen heeft tijdens dit gevecht een van de bruutste knock-outs in de historie van boksen plaatsgevonden. Davis moest het tegen Santa Cruz opnemen voor de titel. De Mexicaanse bokser werd in de zesde ronde van het gevecht met een uppercut naar het canvas geslagen en wist daarna niet meer op te staan. De knock-out leverde flink wat reacties op, zelfs van Conor McGregor. ”Die ‘Tank’ Davis heeft een serieuze power in zijn stoten zitten. Bizar!”

Gervonta Davis vs Rolando Romero

In een ander titelgevecht verdedigde Davis zijn titel tegen de ongeslagen Rolando Romero. Tijdens het gevecht liepen de emoties van ‘Tank’ hoog op. De coaches van Romero riepen namelijk dat ‘Rolly’ normaal moest gaan vechten, omdat hij hem eruit kan boxen. Dit hoorde Davis en leidde tot een geïrriteerde reactie, ”Shut yo b**ch a*s up.” In dezelfde ronde van het gevecht sloeg hij Romero naar de grond en won het gevecht. Hoewel zijn tegenstander wel nog binnen de acht seconden opstond, stopte de scheidsrechter het gevecht.

Gervonta Davis vs Mario Barrios

In juni 2021 ging Tank Davis twee gewichtsklassen omhoog om het tegen Mario Barrios op te nemen voor de titel. In aanloop naar het gevecht werd er nog veel getwijfeld aan Davis, of hij alle verwachtingen wel waar zou maken. Dit gevecht was ideaal voor ‘Tank’ om te bewijzen dat hij daar thuishoorde. Dat liet hij zien ook; in de elfde ronde van het gevecht lande Davis een stoot naar het lichaam waar Barrios niet meer van kon herstellen.

Gervonta Davis vs Hector Garcia

In januari 2023 nam ‘Tank’ het op tegen de Dominicaanse Hector Garcia. Voor het gevecht was Garcia nog ongeslagen en was hij van plan die lijn door te zetten tegen Davis. Door een technische knock-out wist Davis weer zijn gevecht te winnen. Dit keer stopte de scheids niet het gevecht, maar de coaches van Garcia gaven aan dat hij niet meer door kon gaan.

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram! Check hier hoe we aftellen naar de Glory Grand Prix

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons