UFC 300; Conor McGegor tijdens een persconfernetie
Foto: Wikimedia Commons

Dit is in onze ogen de perfecte main card voor UFC 300

Nieuw jaar, nieuwe ronde en nieuwe kansen. Altijd leuk om in het begin van het jaar wat voorspellingen te doen. UFC 300 – dat zaterdag 13 april plaatsvindt – moet het grootste en dikste vechtsportevenement van 2024 worden, maar er is nog weinig over bekend. Een aantal gevechten is al aangekondigd, maar die kunnen eventueel in de pre-lims geplaatst worden. Wij hebben namelijk een main card voor UFC 300 in elkaar gezet om je vingers bij af te likken.

Bij de voorspellingen is een beetje geluk en fantasie nodig. Sommige vechters zijn geblesseerd en van hen is het niet altijd bekend wanneer ze terug kunnen keren. Andere vechters hebben eerder dit jaar al een gevecht gepland staan, maar zouden april mogelijk ook kunnen halen. En sommige match-ups zijn al ontkracht, maar Dana White is wel vaker met verrassingen gekomen. Lees het dus met een klein beetje fantasie.

Hoe ziet jouw ideale UFC 300 main card eruit? Laat het even weten in de comments op Instagram!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UFC (@ufc)

UFC 300 voorspelling

  • Tom Aspinall – Alex Pereira (Zwaargewicht kampioenschap)
  • Dricus Du Plessis – Israel Adesanya (Mogelijk middengewicht kampioenschap)
  • Leon Edwards – Islam Makhachev (Weltergewicht kampioenschap)
  • Charles Oliveira – Justin Gaethje
  • Jorge Masvidal – Nate Diaz

Tom Aspinall versus Alex Pereira

Een main event van zo’n bijzondere kaart moet – als Conor McGregor niet aanwezig is – haast wel een titelpartij tussen twee zwaargewichten zijn. Van Jon Jones is het nog niet bekend wanneer hij hersteld is van zijn blessure. Hoe mooi zou het zijn als lichtzwaargewicht kampioen Alex Pereira de interim-kampioen Tom Aspinall uitdaagt?

Pereira hintte onlangs al op nóg een stap omhoog naar het zwaargewicht. Het lijkt erop dat hij daar iets langer de tijd voor wil nemen, want hij heeft de geruchten zelf al de kop in gedrukt. Maar bij de UFC kan het de volgende dag zomaar 180 graden anders zijn. Poatan kan bij winst voor het eerst in de geschiedenis een belt in drie gewichtsklassen verdienen. Dat zou een ziek main event zijn!

Dricus Du Plessis versus Israel Adesanya

De match-up tussen Dricus Du Plessis en Israel Adesanya is er eentje die in de toekomst onvermijdelijk is. Mocht de Zuid-Afrikaan de titel veroveren van Sean Strickland tijdens UFC 297, dan is de extra titelgevecht voor UFC 300 een goede toevoeging. Verliest Du Plessis die partij, dan is de de strijd met Adesanya nog steeds hét gevecht voor deze divisie. Beide heren hebben dan verloren van de kampioen en strijden in dat geval onderling om een rematch met Strickland te verdienen. Du Plessis en Adesanya hebben nog wel een appeltje met elkaar te schillen, dus UFC 300 is een mooi moment om te messen te slijpen.

Leon Edwards versus Islam Makhachev

Leon Edwards kondigde onlangs al aan zijn titel te verdedigen tijdens UFC 300. Zijn tegenstander blijft alleen nog even geheim. Voor een rematch met Colby Covington lijkt weinig animo en Khamzat Chimaev is – mits hij fit is – beter op zijn plaats in het middengewicht. Van Islam Makhachev is het bekend dat hij een keer de stap omhoog wil maken naar het weltergewicht. De Rus heeft nog geen gevecht op de planning staan, dus dit is een perfect moment.

Charles Oliveira versus Justin Gaethje

Als Islam Makhachev de stap naar weltergewicht maakt, is het voor de uitdagers in het lichtgewicht nog even afwachten geblazen. Charles Oliveira verdient volgens velen een nieuwe kans op de titel, na zijn overwinning op Beneil Dariush. Maar ook de kersverse BMF-kampioen Justin Gaethje is op jacht naar de titel, na zijn spectaculaire headkick knock-out tegen Dustin Poirier. In een tussentijdse rematch kunnen Oliveira en Gaethje onderling uitmaken wie de volgende titelkans verdient. Spektakel gegarandeerd, als we kijken naar het vorige gevecht tussen deze twee strijders!

Jorge Masvidal versus Nate Diaz

De main card moet afgetrapt worden met een gevecht waar de fans meteen van op de banken gaan. Er wordt al lang gespeculeerd over een terugkeer van Nate Diaz in de UFC en hij is dan ook de perfecte man om de kaart af te trappen. Zijn tegenstander maakt dan nog niet eens zoveel uit. Maar als we dan toch bezig zijn, kunnen we daar net zo goed ook een legend voor inzetten.

Jorge Masvidal liet onlangs weten tóch niet meer met pensioen te zijn, dus die deur staat weer op een kier. Masvidal en Diaz stonden in 2019 al tegenover elkaar voor de eerste BMF-titel ooit. Dat gevecht werd stopgezet door de dokter, vanwege een grote snee in het hoofd van Diaz. Gamebred kreeg hierdoor de BMF-titel, maar de partij is nooit ‘echt’ afgemaakt. In het interview na afloop beloofde Masvidal ook al een rematch aan Diaz. UFC 300 is daarvoor de perfecte gelegenheid.

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons