Novitec Ferrari 296 GTB; de eerste creatie van Novitec uit 2024 naast elkaar
Foto: Novitec

Duitse tuner NOVITEC komt met unieke versie van de Ferrari 296 GTB

Na eerder een Lamborghini Urus subtiel aangepakt te hebben is het nu de beurt aan een topmodel van de concurrent: NOVITEC Ferrari 296 GTB. De Duitse tuner pakt niet alleen het exterieur aan, ook het hart van het Italiaanse raspaard wordt gekieteld. Naast de standaardaanpassingen zorgen de technici er ook voor dat de Ferrari 296 GTB beter op zijn wielen staat en ook klaar is voor het circuit. 

Het is niet de eerste keer dat de mannen van het Duitse tuningsbedrijf een Ferrari 296 GTB aanpakken. In 2023 releasen ze al een aangepaste variant van het kroonstuk uit Maranello. Het succes van deze variant smaakt naar meer en om dit succes door te trekken komen de mannen en vrouwen van NOVITEC nu met een nog betere variant.

Prestaties NOVITEC Ferrari 296 GTB

Standaard heeft de bolide uit het zonnige Maranello 830 pk en 740 Newtonmeter koppel. Na wat kietelwerk van de Duitsers levert het racemonster nu 868 paardenkrachten. Over de koppel zijn ze wat voorzichtig, maar hier kun je ook een flinke vermogenswinst verwachten. Enfin, om het cijfer van 868 pk te halen hebben de technici de luchtin- en uitlaat verbeterd. Hierdoor spoelen de turbo’s sneller op en komt het beestje eerder op toeren. Hiermee krijg je sneller de ‘duw’ in jouw rug. Van de standaard 0-100 km tijd, die slechts 2,9 seconden bedraagt, zal nu ook iets afgesnoept worden. De topsnelheid blijft hetzelfde, want deze is in het zonnige Italië begrensd op 330 km/u.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Novitec Group (@novitecgroup)

Operatie

Om de auto meer jús te geven aan de buitenkant hebben de mannen van NOVITEC veel carbon stylingsdelen geplaatst. Zo zijn de spiegels, diffuser, sideskirts en spoiler en bumperlip van het geruite goud gemaakt. Deze zijn allemaal getest in de windtunnel en zorgen voor een betere aerodynamica van de auto. Naast het veelvuldig gebruik van carbon, zitten er onder deze speciale Ferrari 296 GTB ook op maat gemaakte Vossen velgen. Deze zijn voor 21-inch en achter 22-inch. Dit in combinatie met het verlagen met 35 mm van de bolide zorgt ervoor dat de auto meer downforce heeft en bij hoge snelheden nog beter op de weg ligt.

Je hoeft na de aanpassingen van NOVITEC ook niet bang te zijn om de stylingsdelen te beschadigen, want met een speciaal frontlift-systeem kan de auto ook 40 mm omhoog. Zo blijft jouw NOVITEC Ferrari 296 GTB veilig voor elke drempel en hobbel in de weg. Mocht je na deze aanpassingen nog geld over hebben kunnen ze bij het Duitse tuningsbedrijf ook nog het interieur aanpassen.

Carspots: NOVITEC Ferrari 296 GTB

Foto’s: NOVITEC

Niets meer missen van getunede bolides bij Novitec of andere autonieuwtjes? Volg ons ook op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons