Air Max Day; Dit zijn de allereerst Nike Air maxes die op de markt zijn gekomen
Foto: Flickr

Nike Air Max is jarig, op deze manier eert Nike elk jaar de iconsiche sneaker

Het is vandaag 26 maart en dat betekent dat de Nike Air Max jarig is. Het is alweer de 37e verjaardag van een van de meest iconische schoenen die op de markt is gekomen. Elk jaar op 26 maart viert Nike de geschiedenis van de Air Max serie tijdens Air Max Day. Wij lichten voor jou een paar van deze bijzondere dagen uit. 

Op 26 maart 1987 introduceerde Nike de eerste Air Max, een sneaker die zou uitgroeien tot een van de invloedrijkste schoenen aller tijden. Elk jaar viert Nike op 26 maart de ‘Air Max Day’, een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van deze iconische serie. Van de lancering van de Air Max 1 met zijn revolutionaire zichtbare luchtkussen tot de futuristische designs van vandaag, Air Max Day is een viering van innovatie, design en de onuitwisbare impact van de Air Max op de sneaker- en sportcultuur.

2014

In 2014 werd de allereerste verjaardag van de schoen gevierd, door het uitbrengen van ‘Air Max Day 2014’. De sneaker haalt inspiratie uit de OG ‘Sports Red’ colorway, die in 1987 verscheen, maar arriveerde met een neongroene middenzool. Ook de binnenkant van de tong heeft een neongroene kleur gekregen. Op de tong van de schoen zien we ook een duidelijke referentie naar Air Max Day. De cijfers ‘3.26’ verwijzen naar de officiële datum van deze speciale dag. De eerste Air Max Day was een groot succes dat het vanaf 2014 elk jaar weer terug zou komen.

2016

In 2016 vierde Nike de dag met een bijzondere lancering van drie unieke HTM-sneakers, een samenwerking tussen Hiroshi Fujiwara, Tinker Hatfield, en Mark Parker. Deze collectie benadrukte de innovatieve geest en creatieve synergie tussen de drie iconen van de sneakerwereld. De Air Max LD-Zero H, ontworpen door Hiroshi Fujiwara, combineerde een klassiek bovenwerk met een futuristische zool. Tinker Hatfield bracht met de Air Max 90 Ultra Superfly T een moderne twist aan de klassieke Air Max 90, door het gebruik van Flyknit materiaal.

Air Max Day; Dit zijn de drie schoenen die nike op de verjaardag van de sneaker uitbracht

2022

In 2022 markeerde Nike de 35ste verjaardag van de legendarische Air Max 1 met een reeks unieke releases, specifiek afgestemd op verschillende regio’s over de hele wereld. Dat jaar bracht Nike uiteindelijk drie nieuwe sneakers naar buiten, met als thema Europa, Azië en Noord-Amerika.

2024

Nu tien jaar later brengt Nike weer een sneaker uit op de verjaardag van de schoen. Het schoenenmerk viert dit met de release van de Nike Air Max 1 ’86 OG ‘Royal Blue’ – Air Max Day ’24. De sneaker brengt ode aan de Air Max 1 ‘Air Max Day’ die in 2014 gereleased werd en komt met dezelfde neongroene middenzool. De release uit 2014 verscheen in de klassieke ‘Sports Red’ colorway. In 2024 is de ‘Royal Blue’ colorway aan de beurt en gaat het hier om de Air Max 1 ’86 met een vergrote Air unit.


Naast de release van de Air Max 1 ’86 OG ‘Royal Blue’, lanceert Nike ook een nieuw silhouet: de Nike Air Max DN. De sneaker gebruikt Nike’s nieuwste Air-technologie die onder de naam ‘Dynamic Air’ gaat. De Air Max DN gebruikt Air-units met dubbele tubes die extra demping bieden. Recent verscheen het design al in een samenwerking met Supreme. Nu zien we diverse colorways van de sneaker verschijnen bij Nike op Air Max Day 2024.

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van DAY1. Check hier de eerste beelden van de Louis Vuitton sneakers!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons