Ford Mustang: Ford Mustang Dark Horse
Mustang Dark Horse

Nieuwste Ford Mustang is in Nederland drie keer duurder dan in andere landen

De nieuwe Ford Mustang heeft in het buitenland een veel schappelijker prijskaartje dan in ons eigen kikkerlandje. Door onder andere een torenhoog BPM-tarief is de auto in Nederland gemiddeld drie keer duurder dan in landen om ons heen. Naast dat je meer moet betalen voor de Mustang, krijg je ook minder pk dan in de Verenigde Staten. 

Waarom is de auto dan zoveel duurder hier in Nederland? Dat komt door de uitstoot van de auto. Het voertuig haalt een uitstoot van 274 gram per kilometer, voor die uitstoot wil de belasting 75.692 euro BPM ontvangen. Dat is niet het enige, want ook komt er nog 9521 euro BTW overheen.

Stevig prijskaartje

Waar de auto in Amerika een instapprijs van 45.337 euro heeft, is de goedkoopste variant in Nederland een astronomische 131.900 euro. Als je niet kan schakelen wordt de auto nog duurder, want een Mustang met automaat kost je 4500 euro extra. Mocht je een mooiweerrijder zijn kun je de nieuwe Stang ook als cabrioversie bestellen. Hier betaal je met alles erop-en-eraan 144.000 euro voor. Voor een normale coupéversie leg je een prijs neer van 139.900 euro.

2024 Mustang: De rode Ford Mustang cabrioversie

Specs nieuwste Ford Mustang

De auto zal niet veel moeite hebben om de teller snel de 100 km/u aan te laten tikken. De Stang met schakelbak doet dit namelijk binnen 5,3 seconde en de automaat nog een stukje sneller. Deze zit binnen 4,9 seconde op de 100 km/u. De Mustang heeft een topsnelheid van 250 km/h. Dus als je een beetje haast hebt, kun je met deze auto aardig doorrijden. In de auto zelf zitten ook nog leuke handigheidjes, zo heeft het voertuig een drift-handrem, Bang en Olufsen speakersysteem, cruisecontrol en een airco met twee zones.

2024 Mustangen, blauw en grijs

Recordopbrengst Mustang Dark Horse

De Ford Mustang Dark Horse is de net iets sterkere versie van de standaard Stang. De nieuwe wagen heeft een 5.0-liter V8 motor in zijn neus liggen en heeft 453 pk. De Dark Horse is in Amerika niet meer zo bijzonder als in Nederland, maar de allereerste versie van deze variant bracht laatst op een veiling een hoop geld op. De eerste Ford Mustang Dark Horse, uitgevoerd in Blue Ember Metallic, met productienummer 001 werd geveild voor het goede doel. De auto bracht uiteindelijk 375.000 dollar op en dat geld is allemaal naar het goede doel gegaan. Het goede doel was dit jaar een stichting die zich inzet voor de preventie van diabetes type 1.

De Ford Mustang Dark Horse, in het blauw

Carspots: nieuwste Ford Mustang

Foto’s: Ford Nederland

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van de Ford Mustang en ander autonieuws. Check hier ook alles over de nieuwe MANSORY.

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons