Nieuwjaarsspecials Nike; Jordan 1 Retro Low OG “Year of the Dragon”

De vetste Chinees nieuwjaarsspecials van Nike in de afgelopen jaren!

In de westerse wereld hebben we het nieuwjaar al gevierd en nu staat het Chinese Nieuwjaar voor de deur! Deze gelegenheid gaat altijd gepaard met speciale sneaker releases van Nike én ook dit jaar is geen uitzondering. In dit artikel duiken we in de bijzondere release van 2024 en blikken we terug op de nieuwjaarsspecials van Nike in de afgelopen vijf jaar!

Het Chinese sterrenbeeld wordt bepaald door het jaar waarin je geboren bent, in tegenstelling tot de maand en datum zoals in de westerse astrologie. De Chinese dierenriem bestaat uit twaalf dieren die cyclisch terugkeren. Deze zijn een bron van creatieve inspiratie voor sneakerontwerpers. Dit jaar is het jaar van de draak en dat is terug te zien in het design!

2024 – Jordan 1 Retro Low OG “Year of the Dragon”

De schoen is gemaakt van sail leer in combinatie met oil green schubbenoverlays, glanzende rode Swooshes, veters en andere details. De kleurencombinatie wordt afgemaakt met subtiele gouden accenten. Thematische details zorgen voor de final touch, zoals de inlegzool, de binnenkant van de tong en een feestelijke rode envelop. Ben je fan en wil je deze sneakers scoren? Dat kan op 24 januari voor retail in de SNKRS-app!

 • Releasedatum: 24-01-2024
 • Stijlcode: FN3727-100
 • Resellprijs: € 250

2023 – Jordan 1 Retro Low OG “Year of the Rabbit”

Deze unieke Air Jordan 1 Low is beperkt tot slechts 5000 paar, elk individueel genummerd op de binnenkant van de tong. De uitvoering is een mix van bruin sail leer, een witgrijze body en gouden details op de hiel. De vachtachtige veters laten het sterrenbeeld van dit jaar, het konijn, goed terugkomen.

 • Releasedatum: 21-01-2023
 • Stijlcode: DV1312-200
 • Resellprijs: € 750

2022 – Jordan 1 Retro Low OG “Year of the Tiger”

In 2022 werd er een ook bijzondere Jordan 1 Low uitgebracht, ook weer beperkt tot 5000 paar. Het design verraadt direct om welk dier het gaat. De zijkant en toebox van glad leer zijn versierd met tijgerstrepen én crèmekleurige elementen vullen de rest van de sneaker aan. Het design wordt afgemaakt met opvallende oranje accenten en zwarte tijgerkoppen.

 • Releasedatum: 30-12-2021
 • Stijlcode: DH6932-100 
 • Resellprijs: € 300

2021 – Nike Dunk Low “Chinese New Year Firecracker”

We laten de Jordan 1 Low achter ons en richten onze aandacht op een ander icoon: de Nike Dunk Low. Dit keer niet geïnspireerd door het sterrenbeeld van het jaar, maar minstens zo feestelijk! De “Firecracker” is een eerbetoon aan vuurwerk, essentieel voor de viering van Chinees Nieuwjaar. De bovenkant van de sneaker valt op met zijn grafische ontwerp. Het blauwe leren bovenwerk is bedrukt met woorden als “BANG!” en “WARNING”, net als op vuurwerkverpakkingen. Details zoals stippenpatronen en platte sail veters ronden deze speciale editie af.

 • Releasedatum: 28-01-2021
 • Stijlcode: DD8477-446
 • Resellprijs: € 350

2020 – Nike Air Max 1 “Chinese New Year Longevity”

We eindigen met een schoen die de harten van veel Nederlandse Air Max-fans sneller zal doen kloppen: de Nike Air Max 1 “Chinese New Year Longevity”. Dit opvallende ontwerp heeft een bovenwerk van blauw en roze denim en leer. De roze spatborden zijn versierd met kleine Nike “Swoosh” logo’s. Andere kleuren accentueren de rest van de schoen met bedrukte dierenontwerpen of draaipatronen en een grote roze “Swoosh” zorgen voor de final touch.

 • Releasedatum: 18-01-2024
 • Stijlcode: CU8861-460
 • Resellprijs: € 225

Foto’s: Nike

Check hier ook de footfluencer van het moment RamiTheIcon. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van alle sneaker releases in 2024. 

Deel dit artikel

Steffen Visser

Stagiair Social Media
Onze social media stagiair Steffen schrijft zo nu en dan ook een stukje over echte mannenzaken zoals sneakers, auto's en fashion. Naast schrijven is hij in zijn element achter de camera en zijn de kiekjes die je in onze eigen content voorbij ziet komen geschoten door Steff!
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons