RamiTheIcon; RamiTheIcon met Hasbullah op de foto
Instagram: @RamiTheIcon

RamiTheIcon verovert het sneakerlandschap met zijn unieke content

De online sensatie RamiTheIcon, met meer dan 2 miljoen volgers op TikTok en meer dan 1 miljoen abonnees op YouTube haalt, dagelijks honderdduizenden weergaven op zijn sneakervideo’s. De 21-jarige Amerikaan is pas twee jaar bezig, maar nu al razend populair. Hij stopte in zijn eerste jaar van college om zijn droom achterna te gaan.

In minder dan twee jaar blies Rami op verschillende platformen helemaal op. Zijn eerste twee video’s waren misschien niet meteen een hit, maar bij de derde upload was het raak voor RamiTheIcon. In de video laat hij zijn bizarre sneakercollectie van 100.000 dollar zien. Van Yeezy foam runners tot aan Travis Scotts, hij heeft het allemaal in zijn schoenenkast staan. De Amerikaan is zelfs zo populair dat er mensen vanuit verschillende landen naar Amerika komen om hun schoenen te verkopen aan de sneakerhead.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @ramitheicon

TikTok

Op TikTok startte de Amerikaan wat later dan op zijn YouTube-kanaal, in 2022 begon RamiTheIcon met het delen van korte stukjes uit zijn YouTube video’s op TikTok. Dat sloeg goed aan, zo haalt hij dagelijks honderdduizenden weergaven op zijn korte filmpjes. In deze video’s koopt hij schoenen van mensen over die hij daarna weer doorverkoopt in de schoenenwinkel waar hij werkt. De klanten kunnen dan kiezen of ze in cash uitbetaald willen worden of in ‘store credit’. Het verkopen van deze paartjes levert vaak opmerkelijke momenten op. Zo komen er mensen langs met de meest exclusieve schoenen, maar ook soms mensen die hun neppe sneakers willen verkopen en daar nog een mooi zakcentje hopen aan over te houden.

@ramitheicon NEW VIDEO LINK IN BIO🏆 #fy #fyp #fypシ #foryou #sneakers #sneakerhead #trending #ramitheicon #viral #yeezy #jordan #nike ♬ original sound – Rami

Fake sneakers

Om die neppe sneakers eruit te kunnen filteren heeft Rami verschillende methodes. Dat begint al bij de doos van de schoenen, als de kleur van de doos minder is, dan is de kans ook heel groot dat de schoenen niet echt zijn. De geur van de sneaker kan ook veel verraden over de echtheid van de schoen. Hierom ruikt hij ook altijd in de schoenen om te checken of de schoenen wel echt zijn. Hopen voor hem dat ze niet gedragen zijn. Enfin, ook checkt hij altijd de zolen van de schoenen, omdat deze veel vertellen over de authenticiteit van de sneakers. Zijn kijkers vinden het heel leuk om te zien als hij iemand betrapt op het verkopen van fake sneakers. Die video’s worden op het YouTube-kanaal massaal gekeken, met als hoogtepunt 5.900.000 miljoen weergaven op een compilatie.

Kledinglijn RamiTheIcon

Naast social media en zijn baan bij Coolkicks in Los Angeles (schoenenwinkel) is hij ook nog druk met zijn eigen kledinglijn. Rami verkoopt op zijn site verschillende truien, T-shirts, joggers en mutsen met een gemiddelde prijs van 50 euro. Onlangs bracht de sneakerhead ook speciale merchandise uit om de 1 miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal te vieren.

Foto’s: @ramitheicon

Check hier ook de meest vette sneakers die Nike in 2024 gaat uitbrengen. Volg ons ook op InstagramFacebook, YouTube en Threads

Deel dit artikel
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons