Nate Kelly; Conor McGregor samen in de SBG Gym met Nate Kelly
Instagram: @natekellymma

Nate Kelly: van McGregor’s kweekvijver tot PFL-sensatie

Conor McGregor en Dana White werden ooit aangesproken door een klein Iers ventje die luidkeels door de persconferentie van UFC 194 schreeuwde. Dat kleine Ierse ventje is Nate Kelly. Hij is nu een grote man geworden en uitgegroeid tot veelbelovende vechter. Zijn recente debuut in de Pro Fighting League (MMA-organisatie) won hij overtuigend met een anaconda choke. 

‘S werelds grootste MMA-vechter Conor McGregor zei het ooit al eens: ”we’re not just here to take part, we’re here to take over” en met zijn pupil Nate Kelly staat dit volgens de kenners op het punt te gebeuren. Vanuit de Straight Blast Gym in Dublin (onder andere de gym van UFC-vechters McGregor en Johnny Walker) klimt de jonge vechter zich een weg omhoog. De vechter is pas 19 jaar jong en kan in de komende jaren zichzelf gaan bewijzen om de gouden UFC-belt binnen te hengelen.

Vechtershart

Momenteel staat Kelly geranked als nummer 87 van de 278 actieve flyweight-vechters in Engeland en Ierland. Zijn laatste performance zal hier voor een groot deel aan hebben bijgedragen, maar de Ier vecht al jaren. Zo won hij voor de PFL al de Europese- en wereldtitel kickboksen. Maar nu is dat stadium voorbij is, is de vechtsport waar Nate de beste in wil worden is mixed martial arts. Nate Kelly begon zijn MMA-carrière met een verlies tegen Shea Cleland in maart, maar boekte vervolgens zijn eerste overwinning in juli met een unanieme beslissing over Thomas Cowell. Zijn geluk was echter van korte duur, want hij leed een verlies door een submission in zijn volgende gevecht. Toen kwam daar echter ineens PFL Europe 4 waar de 19-jarige een monster performance neerzette.

Conor Mcgregor en Nate Kelly

Nate Kelly traint in de Straigh Blast Gym in Ierland. Dit doet hij met grote namen uit de vechtsport zoals Nathan Kelly, Johnny Walker en natuurlijk Conor Mcgregor. Onder leiding van John Kavanagh maakt Kelly afgelopen weekend zijn PFL-debuut waarin hij in de tweede ronde Callum Seaton verslaat. De vechtstijl van Nate is snel en technisch en hoewel hij wint op submission is de man, net als grote voorbeeld Conor McGregor, een vechter die graag staand vecht.

Irish trash talking

Als je aan de gemiddelde vechtsportkenner vraagt waar Ieren buiten de kooi nog meer goed in zijn, kan dit maar één ding zijn: trashtalk. Dit zit er dan ook al goed in, want tijdens de persconferentie van Jose Aldo en Conor McGregor zie je de jonge Nate Kelly al het publiek opzwepen. Dit wordt dan ook niet vergeten en in een interview met All Out Fighting hierover zegt hij het volgende: “wanneer je een kind bent, denk je niet echt na over dingen en de gevolgen die onze acties hebben. Elke actie die we ondernemen heeft een gevolg. En die van mij werd opgeblazen door het internet. Deze achtervolgde me daarna acht jaar, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb.”

”Als ik er nu op terugkijk, heeft het me duidelijk in de positie gebracht waarin ik me vandaag bevind. En ik voel dat ik nu op het punt sta waar ik kan laten zien dat beide hand in hand gaan. Ik kan praten voor veel mensen, maar ik kan ook daarbuiten gaan en vechten.”, verteld Nate ‘The Great’ Kelly.

Meer over de wereldwijde vechtsport lezen? Volg ons op social media en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons