Nate Diaz; Vier MMA-vechters die het niet konden opnemen tegen de echte boksers
Foto: DAY1

Nate Diaz en Jorge Masvidal stappen op 1 juni met elkaar de boksring in

Boksen is de laatste in een stijgende lijn, qua populariteit. Niet alleen bij de fans is boksen populair, maar ook bij de vechtsporters zelf. Onlangs is er een bokspartij tussen Nate Diaz en Jorge Masvidal aangekondigd. Dit is natuurlijk opvallend, aangezien beide vechters grote UFC-sterren zijn. Beide vechters zijn immers met pensioen bij de UFC. Maar waarom gaan die vechters naar de boksring toe?

Het is niet de eerste keer dat er UFC-sterren de boksring instappen. UFC-sterren als Conor McGregor, Anderson Silva en Francis Ngannou waren ook voorbeelden die dat hadden gedaan. Voor al die vechters liep het niet goed af, Anderson Silva verloor zijn partij tegen internetster Jake Paul. Francis Ngannou werd op een brute wijze knock-out geslagen door de Engelse bokser Anthony Joshua. En ook Conor McGregor kon geen vuist maken tegen Floyd ‘Money’ Mayweather.

Nate Diaz vs Jorge Masvidal

Twee gigantische UFC-sterren nemen het 1 juni in het Kia Forum in Los Angeles tegen elkaar op. Nate Diaz en Jorge Masvidal zijn geen onbekende van elkaar. Op 3 november in 2019 namen de twee het al eerder tegen elkaar op, toen op bekend terrein in de octagon van de UFC. In dat gevecht stond ook nog een titel op de lijn, de BMF belt (Baddest Mother F*cker). Het gevecht werd uiteindelijk door Masvidal gewonnen, dat deed die door middel van een technische knock-out. Het gevecht werd door de dokter gestopt, omdat die vond dat Nate Diaz niet meer in staat was om door te vechten. Nu is het dus tijd om wat anders te doen. Het ouderwetse trashtalken is bij Jorge Masvidal niet weggegaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nate Diaz (@natediaz209)


“Ik wil deze kerel vermoorden,” zei Masvidal. “En het is niets persoonlijks tegen hem, maar ik wil hem echt vernietigen. Hij heeft altijd gezegd dat de scheidsrechter me heeft gered. Ik denk niet dat iemand met gezond verstand dat zou beamen. Dus ik denk dat dit gevecht een einde maakt aan al die onzin.”

Conor McGregor vs Floyd Maywheather

Op 26 augustus in 2017 nam de grootste UFC-ster het op tegen Floyd Mayweather. We hebben het hier natuurlijk over Conor McGregor. In 2017 maakte de Ier de beslissing om het tegen de Amerikaanse bokser op te nemen. Het gevecht tussen de twee werd gepromoot als ‘The Money Fight’ en ‘The Biggest Fight in Combat Sports History.’ Een logische reden voor de Ier om de boksring in te stappen is natuurlijk geld. Met bokspartijen is simpelweg gewoon meer geld te verdienen dan in de UFC. In het gevecht maakte Conor McGregor wel indruk, maar hij kon hem niet over de streep trekken. Door middel van een technische knock-out wist Mayweather McGregor te verslaan.

Francis Ngannou vs Anthony Joshua

De meest recente MMA-vechter die de boksring instapte was Francis Ngannou. Hij stapte niet een, maar twee keer in de boksring. De eerste keer nam hij het op tegen Tyson Fury. In het gevecht wist Francis zijn tegenstander snel naar de grond te krijgen, maar dat was niet genoeg. Uiteindelijk wist Fury het gevecht te winnen, maar veel fans waren van mening dat dat niet zo had mogen zijn. Afgelopen weekend moest Ngannou het opnemen tegen Anthony Joshua. De bokser uit Engeland had wat minder moeite met Francis Ngannou. Hij wist Ngannou al gauw drie 8 tellen te geven en daarna sloeg die hem in de twee ronde van het gevecht knock-out.

Geld

Je kunt dus wel stellen dat het voor veel MMA-vechters niet goed uitpakt als ze de ring instappen. Vaak worden ze dan verslagen door de bokser die eigenlijk veel meer ervaring in die sport heeft. Geld is een van de redenen dat MMA-vechters de overstap naar boksen maken. In de UFC kreeg Ngannou een tekenbonus van vijf miljoen dollar als hij zijn contract daar zou verlengen. Dat deed die niet en uiteindelijk ontving die 15 miljoen dollar voor zijn laatste gevecht tegen Joshua.

Check hier hoe Anthony Joshua na een verwoestende KO solliciteert op een titelgevecht. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons