Conor McGregor; Na een hele lange tijd ziet het er dan toch echt uit dat de Ier een terugkeer naar de UFC maakt
Foto: DAY1

Eindelijk gaat Conor McGregor zijn terugkeer naar de UFC maken

“I own this town, I own Rio de Janeiro”, “The double champ does what the f*ck he wants!” en “Who the f*ck is that guy?” Zijn een paar legendarische uitspraken van de grootste ster die de UFC ooit gezien heeft (niet de beste). Het gaat hier natuurlijk om Conor McGregor. De Ier had al een enige tijd niet meer gevochten wegens verschillende redenen, alleen nu lijkt de terugkeer van McGregor dichterbij dan ooit. 

Na een hele lange tijd, begint het er nu toch echt uit te zien dat de Ier zijn terugkeer in de octagon gaat maken. Hij zal het dan opnemen tegen de Amerikaanse Michael Chandler. Het zaadje voor dat gevecht werd al een hele tijd geleden geplant door Chandler zelf. Op UFC 274 nam Michael Chandler het op tegen Tony Ferguson. Chandler maakte korte metten met zijn tegenstander, door middel van een verwoestende knock-out. Na de partij werd er aan hem gevraagd tegen wie hij het graag zou willen opnemen. McGregor was de gelukkige die door Chandler werd uitgedaagd voor een gevecht in de octagon. Toen leek het er nog niet op dat de twee het tegen elkaar gingen opnemen, alleen niets is minder waar.

Andere divisie voor Conor McGregor

Hoewel McGregor vroeger altijd in de flyweight en lightweight divisie vocht, zien we hem binnenkort in een andere divisie. De Ier is een heel stuk groter geworden en is daarom ook van plan om het in de middleweight klasse tegen Chandler op te nemen. Dat maakte Conor zelf bekend op zijn Instagram, hij vertelde toen dat de twee het tegen elkaar gaan opnemen in die divisie. Voor veel fans kwam dat niet bepaald als een verrassing, aangezien de Ier nu al een langere tijd groter is dan die voorheen was.

The Ultimate Fighter

De twee vechters zijn geen onbekende van elkaar. In 2023 namen McGregor en Chandler het al op een andere manier tegen elkaar op. Dat deden ze door middel van een programma van de UFC baas, Dana White. De vechters hadden allebei een team van vechters die het in een toernooi tegen elkaar gingen opnemen. De UFC-sterren proberen hun vechters zo goed mogelijk voor te bereiden op hun partijen, zodat hun team uiteindelijk wint. Bij de eerste aflevering van het seizoen spreken Conor McGregor en Michael Chandler elkaar aan op het gevecht dat tussen de twee moet gaan komen. Toen al maakte Conor direct duidelijk dat hij bepaald op welk gewicht ze gaan vechten, op 185 lbs in de middleweight divisie.

Wachten

Nu is de grote vraag natuurlijk, waarom we al drie jaar lang moeten wachten op de terugkeer van Conor McGregor? Daar zijn verschillende redenen voor. Conor McGregor had grote plannen voor zijn aankomende gevechten. Eerst wilde hij het in juni opnemen tegen Chandler, om drie maanden daarna in september samen met Nate Diaz in de octagon te stappen. Ondanks de Ier zijn enthousiasme kreeg hij niet het gevoel dat de organisatie meehielp om de gevechten te verwezenlijken. Daarin krijgt hij ook steun van UFC-ster Nate Diaz. ”De UFC wil dat je dood gaat, voordat het contract voorbij is. Niemand behalve jezelf gaat je helpen in deze situatie”, schreef Nate Diaz op X.


Check hier hoe Jose Aldo terugkeert in de UFC. Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons