Rozenstruik; Jairzinho Rozenstruik poseert na zijn training voor de atletiekbaan
Instagram: @jairzinho.rozenstruik

‘Bigi Boy’ Rozenstruik stapt weer in de octagon en neemt het op tegen Gaziev

Na een spectaculaire UFC 298 is het morgen weer tijd voor UFC Fight Night. Op het Main Event staat voor kenners een bekende: Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik. Hij neemt het morgen op tegen Shamil Gaziev. Na zijn laatste verloren partij wil Rozenstruik weer een overwinning op zijn record toevoegen. Nu staan daar 13 overwinningen op en vijf verloren gevechten.

Het zal niet makkelijk voor de Surinamer worden. Gaviev heeft nog geen partij verloren, in het laatste gevecht sloeg de Bahraini zijn  tegenstander zelfs knock-out. Die uitstekende vorm wil hij maar al te graag door trekken tegen Rozenstruik. De Surinamer zelf zit in een mindere vorm. Van zijn laatste vijf gevechten wist hij er maar twee te winnen. Ondanks deze tegenvaller laten we de vijf beste knock-outs van Rozenstruik zien.

Rozenstruik vs Overeem

Op 7 december 2020 stonden de twee zwaargewichten tegen over elkaar in de octagon. Het hele gevecht leek het erop dat Overeem zijn dominante partij over de streep kon trekken. Alleen in de laatste secondes van het gevecht wist Rozenstruik alle UFC-fans te verrassen. Met nog vier secondes over op de klok sloeg de Surinamer Overeem knock-out. Ondanks de winst zijn er genoeg mensen die van mening zijn dat hij dat gevecht niet mocht winnen. ”Ik sloopte Rozenstruik; naar mijn mening was het een hele slechte beslissing. Ik vond het niet kunnen dat de scheids het gevecht stopte met nog maar een paar tellen op de klok,” vertelde Overeem na het gevecht.

Rozenstruik vs Albini

Op 2 februari 2019 nam Rozenstruik het op tegen Junior Albini. In het gevecht van drie rondes, maakte Rozenstruik er in de tweede ronde al een einde aan. Met twee stoten richting het gezicht, wist Albini nog maar net te blijven staan. Een trap richting zijn hoofd kon hij er niet meer bij hebben. Met die trap viel Albini naar de grond en had de scheids genoeg gezien. Hij stopte het gevecht waardoor de Surinamer weer een nieuwe knock-out aan zijn record kon toevoegen.

Rozenstruik vs Crowder

Na wekenlange voorbereiding nam ‘Bigi Boy’ het op tegen Allen Crowder. Hoewel de Amerikaan zich had voorbereid op een moeilijk gevecht bleek dat niet genoeg te zijn. Binnen negen seconden lag Crowder al knock-out op de grond. Het is een van de snelste knock-outs ooit binnen de UFC.

Rozenstruik vs Arlovski

Het gevecht daarna wist de Surinamer zijn goede lijn door te zetten. Opnieuw wist hij zijn tegenstander in de eerste ronde al knock-out te slaan. Binnen 29 seconden wist hij Arlovski met een goede linker naar de grond te slaan. Met die knock-out wist hij zijn reeks van drie door te zetten en boven alles zijn partij te winnen.

Rozenstruik vs Daukaus

Op 10 december 2022 moest Rozenstruik het opnemen tegen de Amerikaanse Daukaus. Na twee verloren partijen was de Surinamer gebrand om zijn verlies reeks te doorbreken. Weer wist hij de partij al na een ronde te beslissen. Dit keer niet door middel van zijn stoten, maar door een flying knee, wist hij zijn tegenstander te verrassen. Zo won die na meer dan een jaar eindelijk weer een gevecht, overigens is het ook zijn laatste gewonnen partij.

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram! Check hier knock-out machine Gervonta ‘Tank’ Davis en hoe hij terugkeert in de boksring!

Deel dit artikel
Vidar Kleiboer

Vidar Kleiboer

Online Editor
Bij DAY1 schrijft Vidar over alles en nog wat, maar zijn specialisatie ligt bij sneakers, vechtsport en nieuwtjes over auto's. Zijn beste artikelen voor DAY1 worden op de beats van bekende hiphop-muziek getikt. Wanneer Vidar niet aan het schrijven is voor DAY1, vind je hem op het voetbalveld, waar hij iedereen in de derde klasse helemaal zoek tikt.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons