Deze MotoGP renders doen Formule 1 fans watertanden

De twee competitiefste raceklassen ter wereld zijn natuurlijk de Formule 1 en MotoGP. Als je deze twee werelden kruist krijg je deze vette renders van Instagrammer @formula.addict. De motoren zijn gehuld in een Formule 1 livery van het seizoen 2023 en compleet identiek aan hun vierwielige familieleden. 

Als auto- en motorsportliefhebber ben je vast bekend met de grote teams uit de Formule 1. Onze eigen Max Verstappen is tenslotte wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport. Mocht hij ooit met zijn Red Bull Racing een uitstapje willen maken naar de MotoGP, dan is dit zeer waarschijnlijk de motor waar hij op zal plaatsnemen. De twee klassen verschillen namelijk, maar op één punt. Dat punt is natuurlijk dat de coureurs uit de MotoGP op twee wielen rijden en in de Formule 1 op vier. Achter de schermen wordt er druk gepraat over een samenwerking tussen beide organisaties om een gezamenlijk raceweekend te organiseren.

Formule 1
Foto: @formula.addict

 

MotoGP en Formule 1 samen

Begin 2023 kwamen de bazen van de MotoGP samen om een gezamenlijk raceweekend te bespreken. We zullen gelijk met de deur in huis vallen en vertellen dat dit niet gaat gebeuren tot 2027. Achter de schermen wordt er wel hard gewerkt hieraan. De grootste problemen waar beide raceklassen tegenaan lopen zijn de veiligheid en problemen met de sponsors. De baas van de Formule 1, Stefano Domenicali vertelt aan Soymotor: “Wij hebben erg grote run-offs nodig en dat is niet makkelijk op een niet-permanent circuit.”

Mocht deze droom ooit uitkomen moet ook de capaciteit van verschillende circuits verhoogd worden. Naast het faciliteren van Max zijn Orange Army en de Pecco Fan Club moeten ook de pitstraten worden aangepast. Alsof er nog niet genoeg problemen waren om dit racesprookje tot werkelijkheid te brengen is er ook nog een probleem met materialen. De zogenaamde ‘marbles’ van verschillende rubbercompounds die achterblijven na een rondje op de baan kunnen bij Formule 1 auto’s en vice versa voor gevaarlijke situaties zorgen. Tot het zover is moeten wij blijven genieten van deze rijders en hebben we gelukkig deze vette renders die laten zien hoe mooi het zou kunnen zijn.

Om niets meer te missen van alle DAY1 content volg je ons op social media en abonneer je op onze nieuwsbrief

Deel dit artikel
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons