Messi Ronaldo
Instagram: @riyadhseason

Gaan Messi en Ronaldo nog één keer samen het veld op in The Last Dance?

Je hebt ongetwijfeld ook weleens de ‘GOAT-discussie’ gehad met je vrienden. Wie is nu de allerbeste voetballer die ooit geleefd heeft? Lionel en Cristiano kunnen in die discussie eigenlijk niet ontbreken. De twee wereldsterren hebben de top van het voetbal namelijk jarenlang gedomineerd. In februari 2024 stappen Messi en Ronaldo waarschijnlijk nog één, en misschien wel de laatste, keer het veld op.

In Saudi-Arabië wordt hoogstwaarschijnlijk een vriendschappelijk duel georganiseerd tussen het Inter Miami van Messi en het Al-Nassr van Ronaldo voor de Riyadh Season Cup. Inter Miami ontkent dat vooralsnog, maar de kans is groot het alsnog gaat gebeuren. Een bijzonder moment, want het kan zomaar eens de laatste keer zijn dat Messi en Ronaldo samen op het veld staan. De wedstrijd wordt dan ook The Last Dance genoemd. Nog één keer kunnen we de beste voetballers van hun generatie samen zien schitteren op de groene mat.

Messi en Ronaldo: totale dominantie

De afgelopen – pak ‘m beet – 18 jaar hebben Ronaldo en Messi met zijn tweeën bovenop de apenrots van het voetbal gestaan. Hun uitpuilende prijzenkast laat dat het best zien. Zo hebben ze bij elkaar negen Champions Leagues (Ronaldo vijf, Messi vier) en 13 Ballon d’Ors (Ronaldo vijf, Messi acht) veroverd. Beide aanvallers hebben meer dan 800 doelpunten gemaakt in hun carrière. Fun fact: Ronaldo heeft bij Real Madrid meer doelpunten gemaakt (450) dan het aantal wedstrijden dat hij heeft gespeeld (438). Wat een beest!

Messi en Ronaldo zijn elkaar maar liefst 36 keer tegengekomen op het veld. Dat gebeurde het vaakst tijdens El Clasico, de wedstrijd tussen aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid. Tijdens deze bikkelharde veldslagen waren Lionel en Cristiano daar om deze wedstrijden toch nog wat glans te geven met een hun buitenaardse kwaliteiten. Qua statistieken is de Argentijn in onderlinge wedstrijden iets in het voordeel vergeleken met de Portugees. Messi won 16 van de 36 wedstrijden, Ronaldo 11. Daarbij maakte Messi 22 doelpunten en gaf 12 assists. Ronaldo scoorde 21 keer en gaf 1 assist.

Het boek ‘Messi en Ronaldo’ sluit

Inmiddels zijn beide heren op leeftijd en sluiten hun carrières op een iets lager niveau af. Ronaldo (38) dat doet bij Al-Nassr in Saudi-Arabië, Messi (36) speelt voor Inter Miami in Amerika. Maar vergis je niet; ook daar zijn beide spelers nog altijd behoorlijk op schot. Hun laatste ontmoeting in februari 2024 belooft dus ook een doelpuntenfestijn te worden.

Saudi-Arabië pompt oliedollars in sport

Er worden de laatste jaren steeds meer grote sporters naar Saudi-Arabië getrokken. Zo vinden bokspartijen van grootheden als Tyson Fury en Anthony Joshua al regelmatig plaats in het land en ook in het voetbal worden miljarden gepompt. Door spelers als Cristiano Ronaldo, Neymar en Karim Benzema te lokken met een zak geld, hoopt het Saudi-Arabië de eigen competitie wereldwijd op de kaart te zetten en het controversiële imago van het land wat op te poetsen.

Om niets meer te missen van DAY1 volg je ons op InstagramFacebook en X. Naast nieuwtjes over sport check je via deze link al onze andere artikelen! 

Deel dit artikel

Max Smit

Gastredactie
Max schrijft graag, vooral over vechtsport. Hoewel zijn eigen talent meer ligt bij balsporten als voetbal, tennis en bierpong, ligt zijn hart meer bij (kick)boksen en MMA. Maar Max kan beter schrijven dan knokken. Daag hem dus gerust uit voor een potje bierpong, over vechtsport maakt hij liever mooie verhalen.
Copyright © 2023 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons