Marketingstunt McDonalds; de hamburglar en burgercuda samen op pad
Foto: McDonalds

McDonalds lanceert de ultieme marketingstunt met de ‘Burgercuda’

In het land van de onbegrensde mogelijkheden is er één fastfoodketen die al jarenlang met de scepter zwaait: McDonald’s. De ongekende populariteit van het merk komt niet in de laatste plaats door hun marketingstunts, zoals speciale Crocs en interactieve reclameborden. Restaurant de Gouden Bogen heeft nu weer een nieuwe stunt geïntroduceerd en ditmaal een die het hart van de petrolhead verovert.

Voor de nieuwe marketingstunt heeft de fastfoodketen een Plymouth Barracuda uit 1970 omgetoverd in een rijdend reclamebord. Achter het stuur van deze ‘Burgercuda’ zit niemand minder dan de Hamburglar. De auto, die afgelopen week gelanceerd werd, is bedoeld voor de promotie van een vernieuwde lijn van klassieke hamburgers, die door het restaurant zelf worden bestempeld als de heetste, sappigste en lekkerste ooit.

Plymouth Burgercuda

De auto uit 1970 is volledig omgebouwd naar het oude McDonald’s-thema. Zo is de auto te herkennen aan het witte jasje met zwart-rode striping. Naast een opvallend exterieur is er ook gekeken naar de binnenkant. McDonald’s kiest voor een speciaal stuur met eigen logo, een speciaal leren interieur en een middenconsole om jouw burgers op de optimale temperatuur te houden. Als je de auto en de Hamburglar spot, kun je zelf ook prijzen winnen.

Speurtocht met prijzen

Een goede marketingstunt heeft natuurlijk een verhaal. Kinderlijk eenvoudig bedacht McDonald’s om een van hun beroemdste iconen in te zetten voor deze actie. De Hamburglar moet namelijk de nieuw uitgebrachte burgers zien te stelen. Dit doet hij natuurlijk niet vanuit zijn cel of luie stoel, maar in de ‘Burgercuda’. Als je de burgerdief spot, kun je een hoop prijzen winnen, waaronder McDonald’s giftcards, Hamburglar merchandise en een hoofdprijs waarbij je een heel jaar lang gratis burgers eet. Op de wagen zit een QR-code. Deze kun je scannen om mee te doen, maar je kunt ook jouw gegevens invullen op de website van McDonald’s. Helaas loopt de actie momenteel alleen in de Verenigde Staten. McDonalds is echter niet vies van een succesformule herhalen, dus wie weet zien we de Burgercuda binnenkort ook in Nederland.

Marketingstunt McDonald’s

Het is niet de eerste keer dat McDonald’s een goede marketingstunt verzint. Het bedrijf blijft constant innoveren en wil ook het nieuwe publiek aan zich binden. “McDonald’s heeft een reputatie opgebouwd met het serveren van heerlijke hamburgers, maar wanneer we de kans krijgen om het beste nog beter te maken, grijpen we die,” zei Tariq Hassan, hoofd marketing en klantenervaring bij McDonald’s. Hij voegde toe: “Het is geen verrassing dat deze veranderingen de aandacht trokken van onze grootste hamburgerfan – de Hamburglar. We zijn enthousiast dat fans meedoen aan de pret terwijl ze hem zoeken tijdens zijn hamburgerdiefstalavontuur. Je weet nooit waar hij hierna opduikt.”

via GIPHY

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram. Check hier ook de laatste Crypto Update met vriend van de show en WTFinance-host Quiten Francois. 

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons