Het belangrijkste cryptonieuws van januari check je in onze nieuwe ‘Crypto Update’

Naast DAY1, zijn wij ook te vinden op YouTube onder de naam WTFinance. Hier nemen we je mee in de financiële wereld en leren we je meer over geld. ‘Wat is geld nu eigenlijk?’ en ‘hoe kan ik beginnen met beleggen?’, antwoord op deze en andere vragen over geld krijg je hier te zien. Deze week hebben we een nieuwe crypto update met onze vriend van de show Quinten Francois. 

Eén keer per maand delen we een crypto update op het YouTube-kanaal van WTFinance. Hier bespreekt Quinten de belangrijkste gebeurtenissen uit deze dynamische wereld en leer je meer over de digitale munt. In de nieuwste video heeft Quinten het over de maand januari en hieronder lees je alles wat je over de eerste maand van 2024 moet weten.

Bitcoin ETF’s

10 januari 2024 markeerde een historische dag voor crypto-investeerders. Elf aanvragen voor Bitcoin ETF’s ontvingen goedkeuring van de SEC. Dit is een belangrijke mijlpaal. Het symboliseert de erkenning van Bitcoin als een officiële activaklasse door de Amerikaanse overheid en vooraanstaande financiële instellingen. Het stelt grote investeerders in staat om eenvoudig in Bitcoin te investeren via vertrouwde platforms, zonder de noodzaak voor direct beheer. Binnen drie weken na lancering is er al voor miljarden dollars in deze ETF’s geïnvesteerd.

CEX DEX crypto; verschillende crypto rondom telefoon
Foto: Pexels

Ethereum ETF

De aandacht verschuift nu naar Ethereum. Er liggen vijf aanvragen voor Ethereum ETF’s bij de SEC. De besluitvorming is uitgesteld tot mogelijk na maart, met een eerste belangrijke deadline op 23 mei 2024. Op deze datum zal beslist worden over de goedkeuring of afwijzing van deze aanvragen. De uitkomst is momenteel onzeker.

Prijsontwikkeling crypto in januari

Ondanks de goedkeuring van de Bitcoin ETF’s, bleven hevige prijsbewegingen uit. Bitcoin bleef rond de $ 42.000 schommelen. Ook de altcoins lieten geen grote bewegingen zien, afgezien van een kortstondige stijging bij de goedkeuring van de Bitcoin ETF’s. Deze stijging was echter van korte duur.

Video: Crypto Update #1 2024

Disclaimer crypto en Bitcoin

Het handelen in digitale valuta zoals cryptocurrencyies brengt significante risico’s met zich mee en dient met voorzichtigheid benaderd te worden. Gebruik enkel geld dat je kunt missen, gezien de hoge volatiliteit en het risico op waardeverlies. Eerdere succesvolle trades bieden geen garantie voor de toekomst. Wij adviseren om professioneel advies in te winnen voordat je begint met handelen. De informatie op de website van DAY1 is zorgvuldig samengesteld, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend en het gebruik ervan is op eigen risico. DAY1 is niet aansprakelijk voor schade door gebruik van de website of door onmogelijkheid de website te raadplegen en is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites die gelinkt zijn aan of verwijzen naar hun site.

Meer leren over crypto? Check hier onze andere video’s en als je liever leest klik je hier

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons