Mat Armstrong; YouTuber Mat Armstrong rijdt samen met zijn vader in gerestaureerde Ferrari F430
YouTube Still: Mat Armstrong

Mat Armstrong verrast zijn vader met een onvergetelijk cadeau in nieuwste video

Net voor de jaarwisseling restaureert de Engelse YouTuber Mat Armstrong al een kapotte Porsche GT3 en nu is zijn volgende project af: een Ferrari F430 Pininfarina. De afgelopen 6 maanden knapt Mat de auto samen met zijn vader op. Er worden dagen in de garage gespendeerd om het Italiaanse raspaard terug te krijgen in zijn oorspronkelijke staat. Nu de Ferrari af is, vindt Mat dat er dan ook maar één eigenaar kan zijn. Dat is niemand minder dan zijn eigen vader. 

De Ferrari F430 Pininfarina wordt een halfjaar geleden aangeschaft voor een spotprijs. Ondanks dat de Ferrari verwaarloosd is, ziet Mat het eindproduct al voor zich. In acht video’s neemt Mat ons mee in de restauratie van de Ferrari. Er blijkt nog veel meer mis dan afhankelijk gedacht werd. De auto heeft een heftig leven achter de rug. Om hem terug te krijgen in concoursstaat is er een hoop geld, mankracht en tijd nodig.

Zeldzaam model

In de acht video’s zien we dat van het handgeschakelde model dat de influencer gekocht heeft, slechts 1500 stuks van de band rolden. Dit maakt het project voor Mat nog spannender, maar ook duurder. De afgelopen zes maanden heeft Mat samen met zijn oudeheer alles herstelt en teruggebracht naar de oorspronkelijke staat. Van de auto is onder andere de motor gereviseerd, het interieur is opgeknapt en ook het bodywerk is compleet vernieuwd. In de laatste video zetten de mannen de puntjes op de spreekwoordelijke i en bouwen zij de Ferrari af. Om hem rijdbaar te maken moet er nog één ding gebeuren. Dat is het mechaniek van de handgeschakelde bak repareren. Dit blijkt niet de moeilijkste opgave in het eindproces. Onderweg naar het buitenlicht komen de mannen nog wat problemen tegen.

Laatste loodjes Mat Armstrong

Om de Ferrari echt ‘rijklaar’ te maken voor zijn vader is er nog wat werk aan de winkel. Nadat het schakelmechaniek is vernieuwd, worden nu de ontbrekende onderdelen teruggeplaatst. De Ferrari krijgt een nieuwe accuklep, de zwarte trims worden bij de achtergrille geplaatst en het Italiaanse racemonster heeft nieuwe reflectoren nodig. Een fluitje van een cent voor de mannen die in slechts zes maanden deze iconische F430 weten te herbouwen. De laatste loodjes wegen daarentegen het zwaarst. Om de garage definitief te verlaten moet er nog een ABS-probleem worden opgelost en de remblokken voor de handrem moeten vervangen worden. Dit doen de mannen en om de wagen nog wat stoerder te laten ogen verlagen ze het beestje ook meteen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wheelmania (@wheelmaniauk)

Hartverwarmend eind

Na maandenlang keihard gewerkt te hebben aan de Ferrari is het tijd voor een proefrit en nieuwe velgen. Samen met zijn vader stapt Mat in de auto onderweg naar zijn vrienden van de velgenwinkel die custommade sloffen voor de F430 hebben gemaakt. Na het verlaten van deze garage met nieuwe schoenen, wordt de auto door Mat overhandigd aan zijn vader. Glimlachend vertrekt zijn vader in de wagen en trapt hij de F430 even flink op de staart.

Video: Mat Armstrong bouwt unieke Ferrari F430 voor zijn vader

Vergeet ons niet te volgen op ThreadsFacebook en Instagram om niets meer te missen van Mat Armstrong en andere carfluencers.

Deel dit artikel
Dion is geïnteresseerd in alles wat het mannenhart sneller laat kloppen. Dion neemt je mee achter de schermen op onze social bij toffe events en schrijft over auto's, vechtsport en lifestyle.
Copyright © 2024 - DAY1 Lifestyle

Menu

Check ook

Volg ons